Danaila, palma la adresa politicienilor: „Nu aveti ce cauta in Sanatate, lasati specialistii”

news

Neurochirdul Leon Danaila este revoltat de imixtiunea politicului in Ministerul Sanatatii si le cere politicienilor sa ii lase pe specialisti sa se ocupe de gestionarea problemelor din Sanatate.

Obiceiul de a pune in functii guvernamentale oameni politici care au sustinere politica, dar nu si competentele profesionale cerute de job ne-a dus de rapa, iar lucrurile nu se vor schimba atata vreme cat vom continua sa facem acest lucru , spune academicianul Leon Danaila.

„In facultate se fac cursuri de organizare sanitara, de statistica medicala. Aceia care fac asemenea cursuri ar trebui cooptati la conducerea Ministerului Sanatatii. Si nu oameni politici care nu au habar“, a spus Danaila, citat de Adevarul.

Acesta respinge principiul interventiei politicului in Sanatate, dar si in celelalte domenii: „Dar politica isi spune cuvantul peste tot si nu e bine“.

Desi admite ca, in Sanatate, mare lucru nu se poate face pentru ca tara e saraca si nu sunt bani, academicianul adauga ca, totusi, banii atatia cat sunt pot fi mai bine folositi.

„Orice ar face, ministrul Sanatatii nu va veni niciodata si cu sacul cu bani. El vine sa coordoneze. Dar, poate distribui banii intr-un mod mai echitabil. Totodata, ministrul ar trebui sa fie fie mai cooperant cu lumea medicala, sa intrebe. Pe mine nu m-a intrebat niciodata nimeni din Sanatate ce parere am despre un lucru sau altul. Ca nu suntem chiar tampiti, noi, medicii din Academie“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: