Dancila 2. Surpriza, cine ii scrie textele lui Ciolacu. Consultantul lui Dragnea ar fi devenit scribul lui Ciolacu – Newsweek Romania

politica

O analiza publicata de Newsweek Romania arata ca textele publicate de Marcel Ciolacu pe site-ul Digi24 ar fi de fapt scrise de Doru Buscu, director al publicatiei Catavencii. Buscu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a incasat intre 2016-2018 sume uriase de la PSD.

Sunt similaritati mai mult decat evidente intre textele publicate de Buscu in Catavencii si cele ale lui Ciolacu de pe site-ul Digi24. Textele au acelasi stil, un umor indoielnic si jocuri de cuvinte simpliste.

Astfel, in cel mai recent text de pe site-ul Digi24, sub semnatura lui Ciolacu apare un text in care se afirma ca  „PNL, partidul care ar trebuie sa fie, in esenta sa, aparatorul drepturilor si libertatilor civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil sa joace fara sa cracneasca rolul stalinist al COVIDiotului util”.

Citeste si: Ciolacu isi bate joc de indemnul lui Iohannis ca romanii sa se spele pe maini: „Relanseaza industria sapunurilor”

Oricine l-a vazut, insa, vreodata pe Marcel Ciolacu – fie si tacand, darmite vorbind – stie ca astfel de formulari sunt departe de nivelul intelectual al liderului PSD, scrie Newsweek Romania. De altfel, este putin probabil ca Ciolacu sa inteleaga jocul de cuvinte din formula „Tiranosaurus Lex” sau macar sa se prinda ca „Lex” inlocuieste „Rex”, in sintagma.

Textul postat de catre Digi24 la sectiunea de opinii scrise de invitati si semnat de Marcel Ciolacu are putine sanse sa fie chiar opera sefului PSD.

Newsweek Romania a dezvaluit ca, din iulie 2016 pana la finalul lui 2018, PSD a virat in contul Kirchhoff Consult SRL suma totala de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La randul sau, firma lui Doru Buscu, Lafix Media SRL, a incasat de la firma lui Mihalcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. In medie, asta inseamna 17.000 de euro pe luna, adica aproape 600 de euro pe zi pentru „catavencul” lui Dragnea.

Intre octombrie 2017 si aprilie 2018, acelasi „jurnalist” a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalata firma, Mediadraft SRL.

Pe aceeasi firma, in ultimele sase luni ale acestui an, a mai primit inca 1.139.632 de lei, adica aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlata de apropiatii lui Dincu. Adica peste 35.000 de euro pe luna.

Practic, timp de o jumatate de an, Buscu a incasat, lunar, 17.000 de euro pe o firma si 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe luna.

Mai mult despre: ,

Comentarii: