Dancila a bagat dihonia in ALDE, filialele se razboiesc intre ele. ALDE este rupt in doua

politica

Presedintele ALDE Hunedoara, Mircea Molot, spune despre rezolutia votata de ALDE Dolj, in care se cere convocarea unui congres extraordinar al partidului, ca „nu sunt ei (reprezentantii ALDE Dolj – n.r.) inventatorii gaurii la macaroana”. Ideea congresului exista deja, spune Molot.

„E problema lor (a celor de la ALDE Dolj) ce au discutat. Noi ne vom intalni saptamana viitoare intr-o sedinta de birou si vom dezbate acest subiect. Oricum, nu este ceva nou. Presedintele Tariceanu, imediat dupa alegerile europarlamentare, a lansat ideea ca, in luna septembrie-octombrie, sa faca un congres. Oricum era stabilit, deci nu sunt ei inventatorii gaurii la macaroana. Sunt oameni si oameni. Pentru mine e clara linia politica, pentru ei nu-i clar. Cine spune adevarul? Fiecare are opinia lui”, a declarat, pentru Mediafax, Mircea Molot, presedintele ALDE Hunedoara.

Acesta a spus ca pentru foarte multi lideri si membri ai partidului linia pe care o are ALDE este foarte clara.

„Eu am avut delegatia permanenta aseara, problema este clara care ne este drumul si ce trebuie sa facem in continuare pentru a veni la procent de doua cifre. Suntem constienti toti de faptul ca calculatorul, in 26 mai, ne-a furat. Punct. S-a dorit ca sa fie scos de pe scena politica, sa nu mai fie candidat domnul presedinte Tariceanu si atunci ce putea sa-i faca cel mai repede, decat sa-i dea un partid de 4%.

Nu cred ca suntem de 4%, in toate sondajele. Am facut sondaje si la noi in judet, suntem undeva pe la 15-16%, am fost tot timpul. Dintr-o data ne-am trezit la 4%, inexplicabil, decat doar ca s-a lucrat la calculator. Si e pacat ca societatea romaneasca trebuie sa suporte asemenea rigori ale unor indivizi care nu au nimic comun cu politica. Continuam categoric alaturi de domnul Tariceanu, fiindca noi, ALDE, deocamdata, suntem inca un partid de lider. Cand ma plimbam prin judet si spuneam ca sunt la ALDE, se uitau la noi, ca despre cine este vorba si cand le spuneam de presedintele Tariceanu, stiau, deci noi suntem inca un partid de lider si ca atare fara Tariceanu, cred ca, intr-adevar suntem sub 4%”, a afirmat Molot.

Filiala ALDE Dolj a votat o rezolutie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care sa stabileasca o clara linie politica. ALDE Dolj mai cere renuntarea la excluderea unor lideri din partid, acordarea unui mandat politic presedintelui organizatiei judetene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilitatii in tara si de indeplinire a obiectivelor asumate si sustinerea deputatului Ion Cupa, presedintele organizatiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va propune membri ALDE pentru portofoliile de ministri vacante, respectiv Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan-Alexandru Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca respinge remanierea ceruta de premierul Viorica Dancila, spunand ca o considera nepotrivita.

Mai mult despre:

Comentarii: