politica

Dancila a fost cea mai slaba, Orban cel mai norocos, iar Dragnea intaiul pacalici al politicii. Topul lui 2019, in viziunea lui Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a facut un top al politicienilor pe anul ce s-a incheiat. El considera ca politicianul cel mai slab al anului 2019 a fost Viorica Dancila, in timp ce Ludovic Orban a fost cel mai norocos, in timp ce lui Liviu Dragnea i-a acordat locul intai in categoria „pacalici ai politicii”, fiind „cel care nu voia sa plece ca prostul din politica, dar a plecat cu duba”.

„Cel mai slab politician a fost Viorica Dancila, de departe. A plecat din fruntea Guvernului Romaniei prin motiune de cenzura si a intrat cu mari eforturi in turul doi al alegerilor prezidentiale pe care le-a pierdut cu un scor zdrobitor. Cel mai norocos politician in 2019 a fost Ludovic Orban. A ajuns prim-ministru intr-un context extrem de fragil si a reusit sa aduca la aceeasi masa politiceni din tot spectrul politic pentru a da jos un guvern catastrofal si a obtine sustinere pentru investirea propriului cabinet”, a explicat Tomac, pe Facebook.

Potrivit acestuia, cel mai predictibil poltician a fost presedintele Klaus Iohannis, reales in functie „fara mare efort”. „Procentul obtinut insa il obliga sa fie mai activ si mai aproape de cei care i-au acordat increderea pentru a reusi reforme esentiale pentru statul roman”, a spus Tomac.

„La categoria ‘pacalici al politicii’ primul este Liviu Dragnea, cel care nu voia sa plece ca prostul din poltica, dar a plecat cu duba. A tinut captiv propriul partid si a izolat o tara intreaga, sperand ca se va salva prin jocuri politice marunte”, a adaugat el.

Liderul PMP a mentionat ca viitorul politicii romanesti este „pe maini bune”, mentionand cateva nume care, in opinia sa, vor juca un rol important pe scena poltica romaneasca: Theodor Paleologu, Mihai Neamtu, Adrian Papahagi si Ioana Constantin. Acestia sunt, considera Tomac, politicienii care vor conta in Romania de maine.

„Omul politic al anului 2019 este, si nu exagerez cu nimic, presedintele Traian Basescu. Pentru ca a reusit sa introduca in Rezolutia privind condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov a Parlamentului European cea mai importanta prevedere, si anume ca Romania, in urma acestui pact diabolic, a pierdut tinuturile de la est de Prut. Oficial, Uniunea Europeana a recunoscut ca Romaniei i-au fost luate teritorii, prin intelegerea dintre Hitler si Stalin, care niciodata nu au mai fost inapoiate. Este cel mai important act de diplomatie parlamentara obtinut de tara noastra dupa Cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Autorul acestui amendament este omul politic al anului!”, a conchis Tomac.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

41 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

31 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

21 de minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

33 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

O oră ago