news

Dancila a jucat telefonul fara fir cu premierul bulgar. Fara sa stie engleza desi a fost europarlamentar, primul-ministru roman a pus un traducator sa sune la Sofia

Prim-ministrul Viorica Dancila a discutat marti, la telefon, cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, la initiativa acestuia, printre temele abordate numarandu-se organizarea unei sedinte comune de Guvern si cresterea interconectivitatii rutiere intre Romania si Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis Agerpres, in cadrul convorbirii, prim-ministrul Borisov a reliefat rolul Romaniei in lupta pentru constituirea statului bulgar modern si a multumit premierului Dancila pentru contributia adusa de poporul roman. De asemenea, el a felicitat-o pentru preluarea functiei de prim-ministru.

„Inaltul demnitar roman a adresat felicitari cu ocazia Zilei Nationale a Bulgariei (3 martie 1878 – semnarea Tratatului de la San Stefano, care a marcat sfarsitul razboiului din 1877 – 1878 si prin care s-a constituit statul bulgar modern) si a amintit despre legatura romano-bulgara si aspiratiile comune ale celor doua popoare. A vorbit, totodata, despre nivelul excelent al relatiei bilaterale intre Romania si Bulgaria, care poate fi caracterizata drept un ‘parteneriat aprofundat’ si importanta continuarii dezvoltarii acesteia”, se spune in comunicat.

Cei doi demnitari au discutat despre organizarea unei noi intrevederi cvadrilaterale a prim-ministrilor Romaniei, Bulgariei, Greciei si a presedintelui Serbiei, a unei intrevederi bilaterale si a sedintei comune de guvern Romania – Bulgaria. De asemenea, printre subiectele abordate in cadrul convorbirii telefonice, se numara cresterea interconectivitatii rutiere intre cele doua state si schimbul de bune practici.

Totodata, Viorica Dancila a adresat felicitari pentru modalitatea de exercitare, pana in prezent, a presedintiei Consiliului UE, aratand ca Romania sustine prioritatile presedintiei bulgare si apreciaza sublinierea, de catre Bulgaria, a importantei perspectivei europene a Balcanilor de Vest, se precizeaza in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

2 minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

5 minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

18 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

19 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

26 de minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

35 de minute ago