Dancila a lesinat. Partidul lui Ponta anunta ca inca 15 parlamentari PSD fug din partid, chiar inainte de motiunea de cenzura

politica

Senatorul Adrian Tutuianu a anuntat, vineri, ca Pro Romania este „in discutii” cu 10-15 parlamentari ai PSD care ar fi dispusi sa-si paraseasca partidul. Liderul PNL afirma ca Opozitia ar mai avea nevoie de vreo 20 de voturi pentru a trece motiunea de cenzura.

„In ce ne priveste pe noi, cei din Pro Romania, suntem in discutie cu parlamentari din PSD si din ALDE, pentru a consolida grupul nostru parlamentar. Daca de astazi pana marti se vor alatura grupului nostru si alti parlamentari, vor sustine si ei motiunea, este un lucru pe care l-am convenit intre noi”, a declarat Tutuianu pentru RFI.

Intrebat cu cati parlamentari de la PSD este in discutii Pro Romania, senatorul a raspuns: ”Suntem in discutii cu 10-15 parlamentari si de la Camera Deputatilor si de la Senat. Ramane sa vedem daca trecerea lor in Pro Romania se va produce in urmatoarele zile. Cred ca este datoria in egala masura sau poate mai mult datoria PNL si USR, ca initiatori ai motiunii, sa faca acelasi lucru, adica sa incerce sa convinga parlamentari din PSD si din ALDE sa se alature acestui demers”.

Liderul PNL Ludovic Orban afirma ca initiatorii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila se bazeaza la acest moment pe 214 – 215 voturi, din cele 233 necesare adoptarii ei.

”Pana acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de voturi necesare. In momentul de fata ne bazam pe 214 – 215 voturi, in conditiile mobilizarii exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicati in sustinerea motiunii de cenzura”, a declarat Orban la B1 TV, precizand ca negocierile individuale vor continua.

Conform lui Orban, strategia de negociere cu PSD si ALDE este o negociere individuala.

Liderul PNL a precizat ca motiunea de cenzura depusa miercuri are cele mai mari sanse dintre toate motiunile similare din actuala legislatura.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a fost depusa si citita miercuri in plenul Camerelor reunite, de catre liberalul Gigel Stirbu. Numarul parlamentarilor prezenti in sala a fost foarte mic, absentii fiind din toate partidele. Dezbaterea motiunii in plenul Camerelor reunite este programata marti, cand este asteptat si votul. Motiunea de cenzura se adopta cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor. Miercuri, la cateva ore de la depunere, initiatorii contau pe 207 voturi pentru motiune.

Motiunea este semnata de 173 de parlamentari,a anuntat miercuri deputatul PNL Raluca Turcan, precizand ca nu sunt inca suficiente voturi, dar ”jocul merge mai departe”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: