Dancila a pierdut total contactul cu realitatea, acum ii da ordine lui Klaus Iohannis. Ii spune ce trebuie sa faca la Summitul de la Sibiu

politica

Prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca ii va solicita presedintelui Klaus Iohannis ca in cadrul Summitului de la Sibiu sa ceara aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si incetarea MCV.

„Romania gazduieste, la Sibiu, Summit-ul sefilor de stat de si guvern, un eveniment important atat pentru tara noastra, care detine Presedintia rotativa a Consiliului UE, cat si pentru viitorul proiectului european. Guvernul Romaniei, ministrii PSD si ALDE au dovedit in toate evenimentele organizate in mandatul Presedintiei rotative ca promoveaza interesele Romaniei, ale UE si ca au capacitatea sa propuna solutii agreate de catre toate statele membre.

Am incercat sa construiesc o relatie normala cu o institutie a statului roman, pentru beneficiul Romaniei si al romanilor. Acest lucru nu a fost o rugaminte, a fost un gest de normalitate. Vad realitatea, vad ca interesul personal, interesul electoral al presedintelui Iohannis este cel care conteaza.

Ii solicit domnului presedinte Iohannis ca in cadrul Summit-ului de la Sibiu sa ceara aderarea noastra la Spatiul Schengen si incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, pentru ca orice reuniune trebuie sa aiba un rezultat concret pentru cetateni. In rezultatele acestui Summit trebuie sa se regaseasca si interesele Romaniei si ale romanilor”, a declarat prim-ministrul in debutul sedintei de guvern.

Mai mult despre: ,

Comentarii: