Dancila, agresiva si crizata dupa sedinta CEX: „Discutam foarte mult numai despre justitie”

politica

Viorica Dancila a aparut in fata jurnalistilor fara Liviu Dragnea, dupa sedinta CEX, ea fiind insotita de cei doi propusi de PSD pentru functiile de ministri ai Dezvoltarii si Transporturilor, Daniel Suciu si Razvan Cuc.

Dancila a fost intrebata insistent despre ordonanta de urgenta prin care sunt ingenuncheati procurorii. Foarte iritata, ea a spus ca „discutam foarte mult numai despre justitie”.

„Domnul ministru a justificat pe deplin, daca va uitati la aceasta OUG o sa vedeti expunerea de motive si urgenta acestei ordonante. In Romania in ultima perioada tot ce faci trebuie legat de o persoana. Toate aceste lucruri le dai pentru intreaga Romanie si pentru toti romanii. Eu nu cred ca trebuie sa lipim o ordonanta de o anumita persoana. Vreau o justitie independenta, legile nu se dau pentru o persoana, politicul nu are ce cauta in justitie”, a declarat Dancila.

Premierul a raspuns apoi foarte iritata la intrebarile despre ordonanta lui Toader.

Cum ii ajuta pe cetateni aceasta OUG?

Viorica Dancila: Ministrul a explicat si cred ca e bine ca ministrul, care poate da explicatii tehnice foarte bune, sa explice acest lucru.

De ce nu ati respectat principiul transparentei?

Viorica Dancila: Ce principiu al transparentei?

Sa existe o consultare

Viorica Dancila: Eu am inteles ca au existat consultari. Nu vad de ce atatea semne de intrebare pentru doua ordonante care haideti sa vedem ce presupun ele. Discutam foarte mult numai despre justitie, pentru a trece in derizoriu alte lucruri importante pe care le asteapta Romania de la noi.

Comisia Europeana a spus ca nu a fost informata

Viorica Dancila: Voi avea o discutie cu dl Timermmans la Madrid si voi explica pe larg motivele si ce presupune.

Mai mult despre: ,

Comentarii: