Dancila a ajuns sa primeasca lectii chiar si de la elevi. Declaratiile artagoase ale premierului la adresa lui Iohannis sunt sanctionate dur, aduc atingere „integritatii psihice” a elevilor

news

Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) condamna declaratiile facute vineri seara de premierul Viorica Dancila, potrivit carora “Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi”, pentru ca ”promoveaza public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

Elevii ii cer prim-ministrului sa isi ceara scuze fata de elevi, fiindca afirmatii de genul acesta contravin Statului Elevului care vehiculeaza ca ”Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii”.

”Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) condamna declaratiile facute seara trecuta la un post national de televiziune de catre doamna prim-ministru a Romaniei Viorica Dancila – ‘Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi.’

Consideram extrem de grav faptul ca in anul 2018 seful guvernului promoveaza public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului ‘Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii’, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integritatii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui sa le deschida perspectivele, sa ii determine sa indrazneasca, sa isi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de parere ca respectul este ceva ce se capata prin fapte, nu prin impunere.

Ii solicitam doamnei prim-ministru Viorica Dancila sa le ceara public scuze elevilor din Romania. Atata timp cat persoanele de la conducerea tarii fac afirmatii de genul acesta, considerandu-le normalitati, nu ne putem astepta la o schimbare a paradigmei in educatie, cu atat mai putin la o adaptare a sistemului de invatamant, alaturi de mentalitatile care il constituie, la cerintele si asteptarile secolului al XXI-lea”, se arata intr-un comunicat de presa al asociatiei elevilor constanteni.

Premierul Viorica Dancila a spus, vineri, la Romania TV, cu privire la intalnirea pe care ar fi trebuit sa o aiba cu Klaus Iohannis la Cotroceni in legatura cu o mediere intre BNR si Guvern, ca presedintele a chemat-o „sa o certe ca pe un elev”.

”Domnul presedinte dadea senzatia ca ma cheama la scoala, sunt prim-ministrul Romaniei si nu pot accepta acest lucru”, a mai spus Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: