„Dancila a ajuns un pericol public pentru Romania pe plan global”. Lider politic, ingrozit de prestatia premierului

politica

Presedintele PMP Eugen Tomac a criticat declaratiile premierului Viorica Dancila de la Bruxelles, spunand ca aceasta a gafat cand a afirmat ca „descurajarea Aliantei ramane o prioritate” si in acest fel se poate „lauda” ca devine si un pericol public pentru Romania.

„Viorica Dancila a afirmat astazi, la declaratii de presa cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ca ‘descurajarea Aliantei… ramane o prioritate’. Nu ii este suficient ca se face de ras in Romania. Dupa ce ca suntem perceputi drept ‘coruptii Europei’, acum riscam, din cauza prim-ministrului agramat, sa fim descrisi si drept tara cu cel mai mic IQ. Problema cea mai mare a Vioricai Dancila nu este capacitatea de a comite astfel de gafe, ci lipsa temerii de penibil. Nu are simtul ridicolului si a ajuns sa fie un pericol public pentru Romania pe plan global”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a vorbit, intr-o declaratie de presa comuna sustinuta miercuri la Bruxelles, alaturi de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, despre dezinformarea prin stiri false care este o amenintare careia trebuie sa ii facem fata.

„Ne dorim ca UE sa isi consolideze capacitatea de a raspunde problemelor de securitate, dar ca aliat al NATO. Actiunea UE pe dimensiunea de securitate trebuie sa fie complementara Aliantei. Ne confruntam cu atacurile hibrite si utilizarea dezinformarii si a stirilor false pentru a crea neincredere. Trebuie sa le facem fata. Aceste prioritati se regasesc pe agenda Romaniei pe perioada Presedintiei dar si in cadrul NATO. (…) Am transmis sustinerea Guvernului Romaniei fata de progresele importante obtinute in procesul de adaptare a NATO la noile realitati si am accentuat asupra necesitatii ca acest proces sa continue. Consolidarea posturii de aparare si descurajarea Aliantei in ansamblul sau ramane o prioritate caere necesita eforturi sustinute din partea tuturor aliatilor”, a spus Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: