Dancila anunta ca a vorbit cu Iohannis. Putin probabil ca presedintele sa-i accepte pe dubiosii propusi pentru Interne si Externe

politica

Premierul Viorica Dancila a afirmat, miercuri, ca a vorbit la telefon cu presedintele Klaus Iohannis privind cele trei nominalizari in Executiv si ca asteapta un raspuns de la seful statului, precizand ca isi doreste ca noii ministri sa preia cat mai repede portofoliile.

„Am avut o discutie telefonica cu domnul presedinte Klaus Iohannis in legatura cu transmiterea celor trei nominalizari. Asteptam un raspuns din partea presedintelui. Imi doresc ca noii colegi sa preia cat mai repede portofoliile, pentru ca avem in continuare multe proiecte de pus in practica”, a aratat premierul, la inceputul sedintei Executivului.

Propunerile premierului vizeaza portofoliile de la Interne, Externe si functia de vicepremier pentru parteneriate strategice. Luni, s-a hotarat schimbarea din functie a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, si a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, pentru cele doua portofolii fiind validati ca propuneri senatorul Nicolae Moga si fostul europarlamentar Ramona Manescu. Totodata, senatorul Mihai Fifor a fost propus pentru a ocupa functia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Citeste si: Rise Project revine in forta. Pe cine pune Dancila la MAI: „Aghiotantul marilor puscariasi din PSD”

„Pentru ca am vazut unele comentarii, as vrea sa fie clar un lucru: deciziile pe care le luam la nivel politic se bazeaza atat pe evaluarile la nivelul fiecarui ministru, dar si pe increderea cetatenilor in membrii Cabinetului”, a subliniat miercuri sefa Guvernului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: