„Dancila ar trebui sa plece prima, conform standardelor lui Dragnea”. Liderul PNL ironizeaza felul in care s-a incheiat CEX al PSD

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata pentru MEDIAFAX, ca PSD e mai slab dupa CExN de vineri, chiar daca partidul a supravietuit si ca, liderul PSD, Liviu Dragnea, va incerca sa se razbune pe contestatarii care au semnat scrisoarea pentru demiterea acestuia.

“Chiar daca a supravietuit, este cu siguranta mai slab. Dar PSD, dupa ziua de ieri este clar mai slab. Cu siguranta Dragnea va incerca sa se razbune pe contestari. Cu siguranta va schimba ministrii de care nu e sigur, in frunte cu Stanescu, il va schimba pe secretarul general, pe Firea de la Bucuresti”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, sambata pentru Mediafax.

Acesta a mai spusca prima care ar trebui sa plece din Guvern ar fi premierul Viorica Dancila, tinand cont de “standardele lui Dragnea”.

“Dupa standardele domnului Dragnea prima care ar trebui sa plece ar fi doamna Dancila, care este adevarat ca incearca sa comunice, dar demonstreaza ca este certata cu limba romana si cu normalitatea”, a adaugat Orban.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEx al PSD de vineri, ca dupa referendum va avea loc o noua sedinta a Comitetului Executiv, in care se va discuta remanierea, precizand ca un ministru care nu are calitate de bun comunicator nu trebuie sa ramana in Guvern.

De asemenea, Dragnea a adaugat ca a fost impotriva excluderii din partid a vicepresedintelui PSD, Gabrielei Firea, propunere care a fost facuta de Daniel Florea, edilul Sectorului 5.

Vineri a avut loc Comitetul Executiv National al PSD, in care s-a supus la vot continuitatea sprijinului oferit pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea. Doar opt social-democrati din CexN au votat impotriva sustinerii lui Liviu Dragnea, in timp ce 56 au votat pentru sustinere. Conducerea largita a PSD a dezbatut, vineri, „Declaratia privind Starea Partidului Social Democrat”, intr-o sedinta care a durat peste opt ore.

Documentul propune 19 masuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al PSD si din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precum si asigurarea interimatului conducerii partidului de catre premierul Viorica Dancila pana la organizarea unui Congres Extraordinar, in prima parte a anului 2019. Declaratia este semnata de un „Comitet de initiativa” format din Paul Stanescu, vicepresedinte al PSD, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii, Gabriela Firea, vicepresedinte al PSD si primar general al Capitalei si Adrian Tutuianu, vicepresedinte al PSD si vicepresedinte al Senatului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: