Dancila are alte doua nume pentru functia de comisar european. La fel de rele ca Rovana Plumb

politica

Viorica Dancila are in vedere sa o propuna pe Ramona Manescu pentru un post de comisar european din partea Romaniei, in locul celor doi penali care au fost refuzati de sefa Comisiei Europene, Rovana Plumb si Dan Nica. De asemenea, pe lista lui Dancila si afla si Gabriela Zoana, fost europarlamentar PSD.

Manescu ar viza fie postul de comisar pe Energie (portofoliu-cheie, cu influenta politica majora si fonduri semnificative), fie cel al Transporturilor (un portofoliu cu putine fonduri), anunta surse politice citate de g4media.ro.

Printre PSD-istii care vor postul se numara Gabriela Zoana, inlocuitoarea lui Dancila in precedentul Parlament European. Ea e membru PSD Arges si, pana sa ajunga in PE, a fost director general adjunct la Registrul Comertului.

Ramona Manescu a acuzat UE de dublu standard pe tema coruptiei si a sustinut teza potrivit careia tarile din vest sunt chiar mai corupte decat cele din est, intr-o analiza publicata in noiembrie 2018 pe site-ul DCNews.ro dupa rezolutia din Parlamentul European privind situatia statului de drept din Romania.

In textul intitulat ”Vanand pesti mari in Romania, UE a uitat de balenele din vest”, Manescu acuza ”ipocrizia Europei” si prezinta o serie de exemple cu care vrea sa demonstreze ca adevarata coruptie se gaseste in tari ca Germania, Franta Olanda sau Danemarca, nu in Romania.

”Ar fi pueril sa credem ca toate acestea se intampla fara stiinta si acceptul tacit al leadershipului acestor mari puteri europene.

Ce este si mai dureros este sa vedem cum Germania, Olanda sau Franta, cu ajutorul unor romani, au marcat Romania pe harta Europei ca fiind „patria coruptiei”. Aceasta in timp ce sute de miliarde, ce alimenteaza terorismul, traficul de arme, droguri si persoane, sau care tin intregi regiuni ale globului in sub-dezvoltare, sunt trecute dintr-un cont in altul, prin cele mai mari si respectabile banci, iar cand fraudele sunt dovedite, scandalul se stinge in tacere, printr-o intelegere intre avocati.

Pornind de la versetul din Biblie „cel fara pacat dintre voi sa arunce cel dintai cu piatra”, ma intreb pana cand vom inchide ochii la ipocrizia Europei si la faptul ca dublul standard a devenit regula?

Este timpul ca fiecare sa-si rezolve propriile probleme si nu toata lumea sa fie preocupata doar de neimplinirile Romaniei, reale de alminteri, dar incomparabil mai mici ca ale altora”, scria Ramona Manescu in analiza publicata anul trecut.

Manescu a reluat apoi teoria victimizari si a conspiratiei, discursul preferat al liderilor ALDE si PSD pentru a minimaliza la Bruxelles problema coruptiei din Romania.

”Cei care trag ponoasele sunt cei mai mici, simpli cetateni sau state europene mai putin influente. Daca vrem ca proiectul european sa aiba un viitor solid, regulile trebuie sa fie egale pentru toti si in practica, nu doar pe hartie. Romania are un interes profund in a sustine proiectul european pentru ca bunastarea romanilor depinde in mare masura de succesul UE. Tocmai de aceea Romania si romanii au o voce legitima in a cere incetarea stigmatizarii artificiale a tarii noastre si abordarea cu curaj a marilor dosare care se strang de ani buni si stau sub cheie la Bruxelles, Berlin, Amsterdam sau Paris”, mai scria Manescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: