Dancila, aroganta: „Am dat dovada de multa rabdare la adresa presedintelui Iohannis”. Sustine ca fara Olguta Vasilescu nu se mai pot face investitii

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat vineri, legat de refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, ca seful statului vrea sa blocheze investitiile si conflictul nu duce la nimic bun.

„Ministerul Dezvoltarii are nevoie mai ales in aceasta perioada de un ministru titular, dedicat cu experienta. Tocmai de aceea am nominalizat-o in aceasta functie pe Lia Olguta Vasilescu. A gestionat cu succes doua dintre cele mai complexe legi adoptate in actuala coalitie, legea salarizarii unitare si cea a pensiilor. De aceea argumentele presedintelui sunt necredibile”, a declarat Viorica Dancila.

„Am dat dovada de toata deschiderea si de multa rabdare la adresa presedintelui. El a raspuns doar prin atacuri. Este regetabil ca vrea sa impiedice investitiile. Ii solicit sa abandoneze jocurile politice. Romanii sunt mai importanti decat jocurile politice. Conflictul acesta nu ajuta economia si nu aduce nimic bun in viata romanilor. Guvernul trebuie sa fie lasat sa lucreze”, a mai afirmat premierul.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, intr-o scrisoare adresata premierul Viorica Dancila, ca respinge din nou numirea Olgutei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltarii, motivand ca nu are pregatirea necesara, dar si presiunile pe justitie puse de aceasta sau atacurile la persoana lansate. Seful statului a solicitat o alta propunere pentru functia de vicepremier si ministrul Dezvoltarii.

La scurt timp, Olguta Vasilescu a anuntat ca a inceput redactarea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, precizand ca seful statului nu are niciun motiv de legalitate pentru respingere, ci doar „ura personala”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: