Dancila arunca toata vina pe Ciolos pentru eliberarea infractorilor: „Decizie neinspirata”

politica

Premierul Viorica Dancila a afirmat, marti, la Strasbourg ca recursul compensatoriu a fost initiat de guvernul Ciolos, fiind o decizie ”neinspirata”. Ea a anuntat ca se va intalni miercuri cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia si pentru a lua o decizie in acest sens.

„Dupa cum stiti aceasta lege a recursului compensatoriu a fost initiata de Guvernul condus de Dacian Ciolos si cred ca a fost o decizie neinspirata la acel moment. Maine ma voi intalni cu ministrul Justitiei tocmai pentru a lua o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastra sa reflecte realitatea in Romania si lucrurile care s-au intamplat sa nu mai aiba loc. Nu pot sa iau o decizie pana nu vorbesc cu cei in domeniu”, a declarat Viorica Dancila, la Strasbourg.

In ultima perioada au fost lansate in spatiul public critici fata de recursul compensatoriu, intrucat mai multi detinuti eliberati au recidivat.

Reamintim ca legea privind recursul compensatoriu a fost trimisa in Parlament de Guvernul Grindeanu, iar apoi parlamentarii PSD-ALDE au modificat-o consistent in interesul infractorilor fara nicio reactie din partea ministrului Tudorel Toader.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: