Dancila cere solidaritate cu „jurnalistii” de la Antena 3: „Protestatarii s-au manifestat intr-un mod care nu le face cinste”

politica

Premierul Viorica Dancila i-a atacat pe protestatarii care, duminica seara, au fortat echipa Antena 3 sa paraseasca Piata Victoriei. Dancila sustine ca acestia au avut un comportament „care nu le face cinste”.

„Am considerat ca nu violenta, jignirile sunt cele care vor schimba lucrurile in Romania, ci dialogul constructiv. Daca vom merge pe agresivitate, acte nejustificate precum cele de la Ministerul Justitiei acest lucru nu aduce plus favoare. Daca reprezentantii presei in Romania vor fi bruscati sau daca vor fi atacati, nu cred ca acest lucru poate sa ne duca la respectarea democratiei. Respectarea democratiei presupune libertatea presei, indiferent ca un post te critica sau te lauda.

Ceea ce s-a intamplat la demonstratii dupa parerea mea ar trebui sa ridice semne de intrebare la nivelul presei si sa creeze o solidaritate la nivelul presei. Libertatea presei trebuie garantata. Cetatenii s-au manifestat intr-un mod care nu le face cinste si pentru mine este de neasteptat”, a spus, luni, Dancila.

Dancila a cerut organelor abilitate sa ia masuri si in privinta a ceea ce s-a intamplat in ultimele zile la Ministerului Justitiei, unde cativa protestari au dat in cladire cu ketchup, mustar si cu oua.

„Spunem ca justitia trebuie sa fie puternica. Sunt de acord. Trebuie sa fie independenta si puternica, dar fiecare cetatean trebuie sa respecte legea si trebuie sa se incadreze in masurile care tin de justitie. Am vazut in spatiul public anumite manifestari care nu se incadreaza in lege. Solicit organelor abilitate sa ia masurile necesare ca in fata legii suntem egali de la presedinte, premier, la cetateanul de rand. Daca facem o justitie selectiva, iar unii au dreptul sa incalce legea si altii nu, nu da credibilitate”, a adaugat Dancila.

Echipa Antena 3 a fost alungata, duminica seara, din Piata Victoriei. Zeci de oameni i-au huiduit si au scandat „Antena 3, niste derbedei” si „Sclavilor!”.

Manifestantii s-au enervat cand au aflat ca, in timpul protestului, Antena 3 difuza informatii conform carora ar fi platiti de Soros.

Angi Serban, unul dintre protestatarii care i-au alungat pe cei de la Antena 3, a explicat ce s-a intamplat.

„Vinovat! Am evacuat latrina din Piata impreuna cu toti cetatenii care tocmai ce aflasera despre dejectiile pe care le livra in timp real la tv. Cum au plecat de acolo? Exact asa cum meritau: flegmati, cu marunti in parbriz si multa, multa mmmhuiduiala!

De ce? In timp ce oamenii protestatu, mancau acelasi c*c*t la tv cu Soros si bine cunoscuta retorica ticaloasa. Le-am aplicat o corectie si i-am zburat cu fulgi cu tot din Piata.

P.S: Cand a incercat Latrina3 sa-si stearga parbrizul, nu s-au gandit sa apese si pt apa si s-au intins flegmele cetatenilor care i-au ‘ploconit’ pe tot parbrizul. Brrr, ce scarbos, nu?

P.S2: Eu le-am dat doar cu zeama de goarna, doar sunt o doamna!?!”, a scris Angi Serban pe Facebook.

Protestatarii le-au lipit bancnote pe parbriz sau au aruncat cu monede pe masina.

Mai mult despre: ,

Comentarii: