Dancila citeste afectata „ultimile” in loc de „ultimele”. Premierul se face de ras din nou cu foile in fata la un important eveniment de business. Dragnea era prezent – Video

news

Premierul Viorica Dancila a comis o noua gafa lingvistica la lansarea editiei din 2018 a schemei de ajutor de stat instituita prin HG 807. La Eveniment a participat si seful lui Dancila, Liviu Dragnea.

„Saptamana aceasta au aparut ultimile date cu privire la valoarea investitiilor straine directe pentru primele trei luni ale anului 2018. Acestea au crescut cu 21,2% fata de aceeasi perioada a anului 2017”, a citit Dancila plina de importanta.

Dancila a mai spus ca Guvernul vizeaza un parteneriat strategic real cu marile companii care vor sa investeasca in Romania, urmand ca in scurt timp sa se deschida schema de ajutor de stat pentru investitiile private mai mari de 10 milioane de euro pentru deschiderea sau extinderea capacitatilor de productie.

„Vreau sa dau un semnal ca ne dorim stimularea unor noi investitii majore in Romania si din acest motiv vom adopta si alte masuri care sa sustina acest lucru. Dorim sa asiguram o dinamica pozitiva a economiei si astazi anuntam ca in scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investitiile private mai mari de 10 milioane de euro, in investitii in deschiderea sau extinderea capacitatilor de productie. Nu va ascund faptul ca tinta noastra finala este sa atragem investitii de peste un miliard de euro. Aceste investitii vor crea mii de locuri de munca si vor contribui la cresterea veniturilor bugetare”, a precizat Dancila la lansarea editiei din 2018 a schemei de ajutor de stat instituita prin HG 807, eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca schema de ajutor de stat este doar o parte a pachetului de stimulare a investitiilor in Romania, anuntand ca in urmatoarele luni se va infiinta Agentia Romana pentru Investitii Straine si Exporturi.

„Alaturi de un mediu macroeconomic stabil si predictibl, un mediu fiscal stimulativ si o forta de munca bine pregatita, va propunem si o noua abordare in ceea ce priveste relatia cu investitorii strategici in economie. Vom infiinta in urmatoarele luni Agentia Romana pentru Investitii Straine si Exporturi, un centru de tip ‘one stop shop’, o agentie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicati. Va fi un corp de manageri specializati pe sectoarele strategice, din punct de vedere economic pentru Romania, in vederea atragerii de investitii”, a subliniat seful Executivului.

Prim-ministrul a mai precizat ca prioritatea Guvernului in trimestrul II al acestui an o reprezinta investitiile.

„Nu avem cum sa mergem mai departe cu aplicarea programului de guvernare daca nu stimulam investitiile. Am promis in programul de guvernare ca anul 2018 va fi anul investitiilor si asa va fi. Ne-am propus atragerea unor investitii cu valoare adaugata ridicata, care sa conduca la crearea de noi locuri de munca mai bine platite. Saptamana aceasta au aparut ultimele date cu privire la valoarea investitiilor straine directe pentru primele trei luni ale anului 2018. Acestea au crescut cu 21,2% fata de aceeasi perioada a anului 2017, demonstrand incredere in potentialul economiei romanesti si in actul de guvernare, insa consider ca nu este suficient, ne dorim mult mai mult decat atat”, a punctat Dancila.

Potrivit sefului Guvernului, investitiile cu impact major in economie inseamna si o productie cu grad inalt de tehnologizare, ceea ce inseamna locuri de munca bine calificate si mai bine platite, iar in acest sens invatamantul dual este o solutie sustenabila.

„Stiu si intelegem nevoile mediului de afaceri generate de criza de pe piata fortei de munca, iar invatamantul dual consider ca este o solutie sustenabila. In anul scolar 2017-2018 au fost realizate 106 clase de invatamant dual, prin contracte cu angajatorii, fiind implicate 227 de companii si 68 de unitati scolare. Suntem constienti ca incurajarea marilor proiecte de investitii va conduce la cresterea exporturilor cu valoare adaugata, cresterea gradului de integrare locala a proceselor de productie, mai multe contracte si locuri de munca pentru IMM-uri si, bineinteles, reducerea importurilor”, a explicat Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: