Dancila comenteaza speriata posibilitatea de avea parte de plangere penala: „Sper sa am o discutie cu domnul presedinte”

politica

Premierul Viorica Dancila a comentat, luni, dupa sedinta BPN al PSD, informatiile lansate in spatiul public potrivit carora i s-ar pregati o plangere penala.

„Atat timp cat domnul presedinte recurge la amenintari, orice este posibil. Eu sper sa nu se intample acest lucru. Traim intr-o tara in care trebuie sa existe democratie. Luati si dumnevoastra declaratia domnului presedinte si o sa vedeti ca suna a amenintare. Sper sa am o discutie cu domnul presedinte. (…) Daca mergem pe considerentul ca fiecaruia trebuie sa i se faca o plangere penala, nu este un lucru bun”, a spus Dancila.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat duminica seara o amenintare fara precedent atat la adresa „persoanelor fizice” cat si a „persoanelor juridice” care ar indrazni sa ii faca plangere penala premierului Viorica Dancila.

Dragnea a repetat de mai multe ori urmatoarea fraza: „Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo”.

„Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo. Este o linie rosie peste care nu trebuie sa se treaca. Linia rosie s-a trecut cand a fost Victor Ponta prim-ministru. Guvenarea este buna, efectele se vad. Cine vrea sa candideze la anul la prezidentiale, sa candideze pe ce face, nu pe daramarea guvernului legitim ales.

Ma rog la Dumnezeu sa nu se ajunga acolo, spun inca o data. Sa fie bine ca sa nu fie rau. Doamna Dancila este o femeie cinstita, este o femeie corecta. Ea capata tot mai multe experinta si respect din partea colegilor. A avut vizite externe, a fost primita de Suveranul Pontif, o sa mai aiba vizite. Nu ii este frica.

Sa nu fie unii tentati sa treaca peste aceasta linie rosie, fie persoane fizice sau juridice. Sa fie bine, ca sa nu fie rau”, a declarat liderul PSD.

Citeste si: La asta nu s-a gandit Dragnea: „Iohannis poate sa o suspende din functie pe Dancila”. Expert: „Dancila trebuie anchetata, exista aceasta banuiala”

Conform articolului 109 din Constitutie, daca premierul Viorica Dancila se alege cu plangere penala, presedintele Iohannis poate dispune suspendarea ei din functie.

Iohannis a cerut raspicat, de doua ori, demisia din functie a premierului PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: