Dancila confirma implicit marele esec de la Bruxelles. Penalii Rovana Plumb si Dan Nica nu au fost acceptati

politica

Premierul Viorica Dancila s-a referit, in sedinta de guvern de miercuri, la discutiile despre comisarul european din partea Romaniei pe care le-a avut ci sefa Comisiei Europene, insa nu a pronuntat niciun nume, semn ca propunerile sale nu au fost acceptate.

Ca sa dreaga busuiocul, Dancila s-a laudat cum a incercat sa-i impuna Ursulei von der Leyen ce portofoliu sa aloce Romaniei.

„Referitor la viitorul comisar european din partea Romaniei, am discutat despre faptul ca Transporturile, Energia sau Mediul reprezinta domeniile de interes pentru tara noastra, in ceea ce priveste portofoliul ce ii va fi alocat in viitoarea CE.

Am subliniat ca Romania e o tara implicata si pentru noi este important sa obtinem unul dintre aceste portofolii”, a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a spus ca i-a adus Ursulei von der Leyen argumentul ca Romania a obtinut rezultate remarcabile in exercitarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

„Un argument in plus il constituie faptul ca Romania a obtinut rezultate remarcabile in exercitarea presedintiei Consiliului UE si a demonstrat ca poate gestiona foarte bine dosare de interes european”, a subliniat Viorica Dancila.

Dancila a fost prezenta, marti, la Bruxelles pentru a o convinge pe sefa Comisiei Europene sa accepte una dintre propunerile sale pentru postul de comisar european din partea Romaniei, Rovana Plumb sau Dan Nica. Ea s-a intors cu coada intre picioare. Un alt indiciu ca propunerile lui Dancila au fost respinse este faptul ca Guvernul a refuzat sa confirme oficial nominalizarile pentru functia de comisar european.

Mai mult despre: ,

Comentarii: