Dancila da deja verdictul in scandalul blocarii avioanelor: Cuc este nevinovat. „Da, am discutat cu dl. Cuc”

politica

Viorica Dancila a declarat ca luni va primi primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-a trimis atat la Tarom, cat si la Ministerul Transporturilor. Ea a mai spus ca a discutat cu Razvan Cuc si ca nu crede ca acesta ar fi luat o decizie care sa o puna pe ea intr-o situatie neplacuta.

”Miine (luni – n.r.) o sa am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atat la Tarom, cat si la Ministerul Transporturilor. (…) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucrur legate de avioane, de intarziere, de ramanerea la sol. Nu as vrea sa ma implic, dar eu cred ca acest lucru nu se putea. Ganditi-va ca daca se intarzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu ca dl. Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine intr-o situatie neplacuta”, a declarat Viorica Dancila.

Premierul a mai fost intrebat daca PSD sustine infiintarea unei comisii de parlamentare de ancheta in acest caz si a spus ca nu se opune.

“Nu am nimic impotriva, este dreptul lor sa depuna aceasta cerere. Eu, inca prim-ministrul interimar, vreau sa vad rezultatele controlului facuta de catre Corpul de Control al primului ministru”, a explicat Dancila.

Fostul director al companiei Tarom, Madalina Mezei, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca hotararea de a fi demisa a aparut brusc, la o saptamana dupa ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administratie ar fi lipsa de rapiditate in desfasurarea proiectelor.

Mezei a confirmat informatiile potrivit carora demiterea acesteia a fost cauzata de refuzul retinerii la sol a aeronavelor curselor interne in ziua votarii motiunii. Fostul director Tarom a confirmat ca, joia trecuta, cand o parte dintre parlamenteri trebuiau sa vina din tara pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut sa retina aeronavele la sol pentru a impiedica votul.

Premierul Viorica Dancila a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului inceperea unei actiuni de control la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom S.A., in scopul clarificarii aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Mai mult despre: ,

Comentarii: