„Dancila a dat vina pe Parlament”. USR a bagat-o la colt pe Dancila chiar in sediul Guvernului. „Am avut o disputa cu ministrul Justitiei” – Video

politica

Presedintele USR, Dan Barna, si deputatul USR Stelian Ion au avut o intalnire, vineri, cu premierul Dancila si cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la sediul Guvernului. Liderii USR le-au solicitat celor doi sa nu emita nicio ordonanta de urgenta pe zona justitiei cat timp Romania va detine presedintia Consiliului UE.

„Am solicitat ca pentru cele sase luni sa nu emita ordonante pe justitie, pentru a avea o presedintie de minima credibilitate. Am fost foarte fermi si foarte expliciti solicitandu-i sa nu emita o astfel de ordonanta”, a declarat Barna, la finalul intalnirii.

Stelian Ion a mentionat ca a avut o „disputa” cu ministrul Justitiei legat de faptul ca CCR a stabilit deja ca guvernul nu poate emite OUG pe aceleasi proiecte de lege care se afla in dezbatere in Parlament.

„Am avut o disputa juridica cu domnul Toader. Noi am apreciat ca sunt aplicabile acele decizii ale CCR, domnul Toader a spus ca nu sunt aplicabile pentru ca nu se refereau la ordonante de urgenta”, a mentionat deputatul USR.

„Ne aflam pe ultima suta de metri in cadrul unei proceduri parlamentare. Nu exista nicio urgenta pentru adoptarea ordonantei privind codurile penale. Am dorit sa-i spunem doamnei premier ca nu toate articolele declarate constitutionale de CCR sunt benefice si oportune. Am dat exemplul prescrierii raspunderii penale, ea va conduce la scaparea multor infractori, ceea ce nu este in interesul societatii. I-am atras atentia ca Guvernul raspunde in fata Parlamentului, nu in fata CEX. Este guvernul Romaniei”, a mai spus Stelian Ion.

Un alt reprezentant al USR, Cristian Ghinea, prezent la intalnire, a dezvaluit ca Dancila a dat vina pe Parlament pentru modificarea legilor justitiei.

„Ne-au spus ca tot ce s-a intamplat pe legile justitie a fost in Parlament, guvernul nu are nicio legatura cu acestea. Au fost de acord ca majoritatea parlamentara face boacane”, a declarat acesta.

Dan Barna a mai relatat ca Dancila si Toader au dat asigurari ca, „pentru moment”, nu exista in dezbatere o ordonanta legata de amnistie si gratiere.

”Apropos de amnistie si gratiere. Am adus in discutie acest subiect si atat doamna premier, cat si ministrul Justitiei au fost foarte fermi spunand ca nu intentioneaza si nu au in discutie in acest moment o astfel de ordonanta sau o astfel de reglementare. Lucrul a fost foarte clar, explicit, repetat de vreo doua-trei ori ca sa nu fie niciun fel de echivoc”, a declarat Dan Barna.

Comentarii: