news

Dancila a decis sa inchida temporar cea mai importanta sala de spectacole din tara, care intra in reparatii

Guvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta care stabileste temeiul legal pentru plata fondurilor necesare astfel incat lucrarile de consolidare si modernizare a Salii Palatului sa fie demarate la termenele prevazute, iar lucrarile sa se incheie la timp pentru desfasurarea Concursului International ”George Enescu” din 2018, cand se vor implini 60 de ani de la prima editie, si pentru pregatirea editiei din 2019.

Guvernul a modificat in acest scop Ordonanta de Urgenta nr. 109/2017 privind infiintarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, dand posibilitatea ca plata catre RA-APPS a contravalorii proiectului tehnic de consolidare, a investitiilor si modernizarilor realizate si receptionate sa se faca din bugetul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale pe anul 2018, nu din bugetul pe 2017 al ministerului, cum era prevazut. Masura se aplica si in cazul activelor fixe si al obiectelor de inventar, pentru a facilita parcurgerea la termen a tuturor celorlalte etape din cadrul proiectului.

Plata din bugetul pe 2017 nu a fost posibila, data fiind aprobarea OUG nr. 109/2017 la finele anului, motiv pentru care nu a mai fost timpul necesar pentru derularea operatiunilor de trezorerie aferente. Prin ordonanta respectiva s-a aprobat reinfiintarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, ca institutie publica de spectacole si concerte, precum si transmiterea imobilului ”Sala Palatului” din administrarea RA-APPS in administrarea MCIN, precizeaza Guvernul.

Potrivit sursei citate, plata cheltuielilor din cadrul proiectului se va face prin virari de credite, de la cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila la active nefinanciare, aceasta fiind singura posibilitate de interventie legislativa care poate asigura in timp util temeiul legal pentru plata contravalorii proiectului tehnic, precum si a bunurilor din categoria activelor fixe si a obiectelor de inventar achizitionate de RA-APPS din fondurile proprii.

Actul normativ aprobat astazi introduce conditia semnarii protocolului de predare-preluare a imobilului ”Sala Palatului” sub rezerva achitarii prealabile de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale a sumelor datorate Regiei Autonome ”Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

12 minute ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

29 de minute ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

2 minute ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

16 minute ago