Dancila, delir total. O va suna pe Merkel pentru a-i cere ca Volkswagen, companie privata, sa investeasca in Romania: „Iohannis este de vina”

politica

Premierul demis Viorica Dancila a sustinut, luni, ca PNL si Klaus Iohannis se opun ca grupul Volkswagen sa faca o investie masiva in Romania, preferand Bulgaria. Ea a declarat ca o va suna pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pentru a-i solicita sa ceara conducerii VW sa vina totusi in Romania.

„Grupul PPE a trimsi o scrisoare prin care sustin Bulgaria. Domnul Weber, care este liderul PPE, a trimis aceasta scrisoare catre VW, atunci ma intreb unde sunt europarlamentarii PNL. Ce a facut Klaus Iohannis, care este presedintele PNL? Dancul ne reprezinta in Consiliul UE, nu a putut discuta pentru a sustine Romania? Nu a putut discuta cu liderul grupului PPE pentru a sustine Romania?”, a declarat Dancila intr-un interviu pentru DC News.

„PNL sustine ca Volkswagen sa investeasca in Bulgaria”, a subliniat apoi Dancila.

Premierul a mai spus ca va vorbi si cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„Voi incerca aceasta convorbire telefonica cu Merkel. O sa-i solicit ministrului Comertului sa mearga in Germania pentru a discuta despre relocarea in Romania a Volkswagen”, a mai spus Dancila.

„Avem un presedinte etnic german. Ma astept sa-l sune pe CEO-ul de la Volkswagen, sa-i spuna: ‘dragul meu, hai in Romania'”, a completat-o Bogdan Chirieac.

Trebuie precizat ca Volkswagen este o companie privata, pachetul majoritar de actiuni fiind detinut de familia Porsche, care are cetatenie austriaca.

Mai mult despre: ,


Comentarii: