Dancila, disperata in spatele usilor inchise: „Mergem la razboi, este un razboi si trebuie sa fim impreuna”

politica

Premierul Viorica Dancila le-a spus, marti, deputatilor si senatorilor PSD ca trebuie sa mearga la „razboi”. Ea s-a intalnit cu parlamentarii PSD pentru a se asigura ca acestia nu voteaza motiunea de cenzura a Opozitiei.

„Daca vom parea ezitanti, daca nu vom parea uniti, daca vom avea sovaieli, vom avea probleme la motiunea de cenzura. Mergem la razboi, este un razboi si trebuie sa fim impreuna. Daca cineva este dispus sa voteze la aceasta motiune de cenzura, sa se ridice si sa spuna acum, in fata colegilor, pentru ca asa este corect”, a fost principalul mesaj dat de Viorica Dancila pentru parlamentarii PSD, informeaza Europa Libera.

Ea a continuat sa le spuna ca PSD nu poate conduce oamenii daca acestia nu mai au incredere in partid.

„Modul in care vom actiona este foarte important pentru perceptia pe care o vom crea in judete si in mass media. Fiecare aveti sustinere in judete, nu ezitati, pentru ca ezitarea va scadea din incredere”, a adaugat Dancila.

Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Viorica Dancila ca nu o va contracandida la Congresul pentru sefia partidului. In spatele usilor inchise, Ciolacu le-a transmis parlamentarilor ca PSD „incearca sa recupereze parlamentarii plecati la Pro Romania”.

Viorica Dancila a incercat sa castige simpatia salii, dezvaluindu-le deputatilor si senatorilor PSD ca nu a venit la ultimele sedinte ale lor din motive obiective.

„Daca nu am venit de un an si jumatate la grup, nu am venit pentru ca nu am fost chemata de foarte multe ori”, a tinut sa le spuna premierul celor prezenti. Invitatiile erau facute cu aprobarea fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea.

Senatorul Emanoil Savin, finul lui Liviu Dragnea, i-a reamintit Vioricai Dancila ca acesta se consulta cu ei inainte de a lua deciziile in Comitetul Executiv National. „Noi nu stim ce hotaraste Comitetul Executiv de joi, poate se decide sa iesim de la guvernare. Cu Liviu Dragnea ne consultam si stiam, acum nu mai stim ce decide Comitetul Executiv”, i-a transmis Savin lui Dancila.

Aceasta i-a replicat ca in Comitetul Executiv s-a stabilit deja ca PSD nu va iesi de la guvernare.

„Trebuie sa invatam din greselile din trecut sa nu le mai repetam, sa fim dispusi sa avem mai multe discutii. Am dorit sa va ascult si pe dumneavoastra, am avut o discutie si cu ministrii pentru ca sa luam decizia corecta”, a fost replica primita primita imediat de la premier.

Savin a spus ca parlamentarii au fost valorosi pentru cei de la Palatul Victoria doar atunci cand au aparat Guvernul la motiunile de cenzura, dar ulterior usile au fost inchise si ca nu a existat un dialog.

In cadrul sedintei, au existat doua puncte de vedere. Unii au cerut ca parlamentarii PSD sa nu fie toti in sala in momentul votului, in timp ce alta tabara a spus ca este bine sa se vada ca Guvernul are majoritate.

„De ce sa stam in sala sa ne filmeze presa, trebuie sa fim doar 40 de parlamentari in sala, sa alegem niste colegi care sa stea in banca, iar restul sa mearga acasa”, a cerut un parlamentar PSD. Serban Nicolae, liderul grupului PSD din Senat, l-a contrazis, spunand ca partidul trebuie sa fie prezent la dezbateri si vot, afirmand ca el chiar doreste sa voteze la aceasta motiune de cenzura.

„Ceea ce se spune acum despre motiune sunt lucruri jenante, trebuie sa aratam ca de fapt cei care vin cu astfel de mizerii vor sa distruga”, a fost mesajul transmis de Dancila.

Teama de tradari in PSD nu a lipsit din discutii. Deputatul Bacalbasa a vorbit pe un ton ridicat, afirmand: „intre noi exista tradatori, omul se naste pacatos”. Catalin Radulescu, trecut pe linie moarta dupa ce Liviu Dragnea a disparut din fruntea partidului, a intrebat-o pe Viorica Dancila daca cei care vorbesc si voteaza la Congres „o fac de capul lor sau fac ce le spun sefii”.

Deputatii si senatorii PSD au votat in unanimitate sa sustina Guvernul, stand in banci la votul pentru motiunea de cenzura.

Mai mult despre: ,


Comentarii: