Dancila si Dragnea se straduiesc sa rupa legaturile cu UE, Iohannis le intareste la Bruxelles in beneficiul romanilor: „Pentru noi arata foarte bine”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca maine poate sa faca mai multe declaratiile despre negocierile pe Brexit, dar ca, ”asa cum stam acuma, pentru noi arata foarte bine”.

”Despre Brexit, o sa va spun mai multe probabil maine, dupa ce terminam discutia, dar asa, in deschidere, pot sa va spun ca, asa cum stam acuma, pentru noi arata foarte bine”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a aratat ca joi se va discuta despre mai multe teme „complicate”, printre care si solicitarea Marii Britanii de a avea o pozitie comuna privind Rusia.

„Asta este una dintre temele pe care le vom discuta astazi si impreuna cu ceilalti lideri vom gasi cu siguranta un punct de vedere comun, care pe urma va fi comunicat. Nu este singura tema complicata astazi, stiti bine ca avem, bunaoara, politica de tarife la otel si aluminiu, care sunt in continuare in discutie, se pare chiar ca avem ceva sanse de negociere, si in acest fel vom avea astazi foarte tarziu discutia, poate se mai misca ceva. Avem, de asemenea, discutii pe relatia Uniunii cu Turcia, in pregatirea unui summit care este planificat luna viitoare, avem maine discutii pe Brexit. Iata o agenda extrem de bogata si destul de complicata astazi si maine”, a mentionat seful statului.

Presedintele a refuzat sa raspunda intrebarilor presei in legatura cu politica interna. „Haideti sa discutam astazi pe politica europeana si poate saptamana viitoare pe politica interna”, a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la lucrarile Consiliului European, unde va sublinia importanta acordata la nivel european procesului de consolidare a dimensiunii sociale a Europei si se va pronunta in favoarea cresterii transparentei fiscale si combaterii fraudei si evaziunii fiscale, precum si pentru un parteneriat cat mai strans intre Uniunea Europeana si Marea Britanie dupa Brexit.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa, in perioada 22-23 martie a.c., la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles. Pe agenda reuniunii se afla o serie de subiecte din domeniul economic, recentele masurile luate de Statele Unite ale Americii privind instituirea unor taxe la importurile de otel si aluminiu urmand sa fie principala tema abordata. Vor fi incluse si subiecte legate de ocupare, crestere si competitivitate, axate pe Piata Interna a Uniunii Europene, Piata Unica Digitala, Uniunea Pietelor de Capital, Uniunea Energiei, Semestrul European, Pilonul European al drepturilor sociale si Pachetul de echitate sociala. Impozitarea, inclusiv in domeniul digital, va fi, de asemenea, luata in discutie”, a anuntat Administratia Prezidentiala, adaugand ca „relatiile externe, respectiv stadiul relatiilor dintre Uniunea Europeana si Turcia, precum si cazul fostului spion rus Serghei Skripal reprezinta teme care vor fi dezbatute cu prilejul intalnirii de la Bruxelles”.

In ceea ce priveste comertul, referitor la masurile recente anuntate de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Presedintele Romaniei va accentua importanta comertului liber si va sublinia faptul ca masurile protectioniste nu sunt de natura sa sprijine dezvoltarea economica la nivel global.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: