politica

Dancila e paralela: „Somez Guvernul sa ia atitudine fata de confiscarea automobilelor romanilor din Italia”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a somat, sambata, Cabinetul Dancila sa ia masuri cu privire la confiscarea in masa a autoturismelor inmatriculate in tara noastra ale romanilor din Italia. Solicitarea liderului liberalilor vine in contextul schimbarii Codului rutier italian.

„Guvernul Romaniei a atins un nivel de nepasare si incapacitate cronice, nefiind in stare sa mai apere interesele romanilor din strainatate sau macar sa fie la curent cu modul in care le sunt incalcate drepturi fundamentale, precum cel la proprietate sau libera circulatie. Incepand din 4 decembrie, in Italia a intrat in vigoare o modificare a Codului rutier italian prin care romanilor le este interzis sa mai conduca autoturisme inmatriculate in Romania, daca respectivii romani au o rezidenta care este mai mare de 60 de zile. In caz contrar, acestora le sunt confiscate masinile, iar masura este pusa in aplicare chiar in aceste zile”, a afirmat Ludovic Orban, printr-un comunicat de presa remis, sambata.

Liderul PNL reaminteste Executivului ca exista cadrul legal care sa permita intreprinderea masurilor de catre Executiv.

„Pentru informarea celor din Guvernul Romaniei care inca nu au aflat, este vorba de Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018, publicata in Monitorul Oficial al Italiei in 3 decembrie 2018. Somez Guvernul sa intreprinda toate demersurile necesare fata de autoritatile italiene pentru a opri discriminarea la care sunt supusi cetatenii romani, care ar trebui sa se bucure de aceleasi drepturi in cadrul Uniunii Europene”, a explicat Orban.

Acesta a adaugat ca romanii din Italia sunt discriminati si le sunt incalcate drepturile fundamentale, respectiv cel la proprietate si libera circulatie.

„Este vorba de incalcarea grava a doua principii fundamentale, cele referitoare la dreptul de proprietate si la libera circulatie. Implicit, este vorba de incalcarea Tratatului Uniunii Europene prin care probabil sute de mii de romani sunt prejudiciati si pusi intr-o situatie extrem de dificila in pragul sarbatorilor”, a conchis Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Compania Lego a cerut politiei californiene sa nu mai adauge capete de piese Lego pentru a acoperi chipurile suspectilor de infractiuni

Un departament de politie din sudul Californiei a fost somat de compania de jucarii Lego…

10 minute ago

Retea mafiota din Romania, arestata de FBI dupa ce a furat milioane de dolari prin clonarea de carduri

Procurorii din California sustin ca mafia romaneasca a dat o noua infatisare unei vechi escrocherii…

25 de minute ago

Columbia a expulzat mai multi diplomati argentinieni, dupa ce presedintele Argentinei, Javier Milei, l-a numit pe omologul sau columbian „asasin” si „terorist”

Columbia a ordonat miercuri expulzarea unor "diplomati din ambasadei Argentinei" la Bogota dupa o serie…

40 de minute ago

Seful spionajului rus a vizitat in secret Coreea de Nord, pentru a discuta „probleme de securitate” cu regimul Kim Jong Un

Seful Serviciului rus de Informatii Externe (SVR), Serghei Nariskin, a vizitat Phenianul la inceputul acestei…

54 de minute ago

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

4 ore ago