Dancila e verde. Iohannis confirma ca a sunat-o pe Luminita Odobescu pentru a-i acorda sustinere lui Kovesi

politica

Presedintele Klaus Iohannis a confirmat, vineri, ca a contactat-o pe ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, pentru a-i transmite ca presedintele Romaniei o sustine pe Laura Codruta Kovesi.

„In chestiunea procurorului sef european pot confirma ca am comunicat doamnei ambasador Odobescu opinia mea despre candidatura doamnei Kovesi. I-am comunicat ca eu, presedintele Romaniei sunt pentru doamna Kovesi la functia de procuror-sef european”, a declarat Iohannis dupa ce si-a inregistrat candidatura la BEC.

Premierul Dancila a declarat joi ca i-a cerut Luminitei Odobescu sa voteze „impotriva” pentru ca LC Kovesi pericliteaza imaginea Romaniei.

„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectata, in fata legii toti trebuie sa fim egali si ca este important ca inainte de a ocupa un post sa poti sa clarifici toate acuzatiile care planeaza asupra persoanei tale. Ma intreb daca doamna Codruta Kovesi ajunge procuror general si daca din aceste afirmatii sunt unele adevarate, eu imi doresc sa nu fie adevarate, dar daca sunt adevarate aceste acuzatii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau sa ma refer la persoana, dar cu siguranta imaginea Romaniei ar avea de suferit”, a declarat Premierul Viorica Dancila pentru Europa Libera.

Intrebata cum a votat joi reprezentantul Romaniei, Dancila a raspuns: ”Asa cum am spus, impotriva”.

Ministrul de Externe, Ramona Manescu, a refuzat pana acum sa spuna ce mandat i-a dat Luminitei Odobescu, sustinand ca „votul este secret”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: