Dancila i-a explicat lui Juncker cum lupta Romania cu coruptia avand-o pe penala Plumb langa ea. Reactia Comisiei Europene

news

Premierul Viorica Dancila a avut, marti, o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles. La discutie au participat Frans Timmermans, prim-vice-presedinte al CE, si Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Viorica Dancila „a prezentat ultimele evolutii in ceea ce priveste reforma si modificarile din sistemul judiciar si a aratat ca finalizarea MCV ramanere un obiectiv important pe agenda guvernamentala”.

„Cei doi oficiali (Dancila si Juncker – n.red.) au agreat necesitatea asigurarii unui consens general pentru sustinerea obiectivelor pe care Romania si le-a propus inainte si in timpul Presedintiei Consiliului UE, fiind necesara implicarea tuturor actorilor institutionali, sociali si politici”, se mai arata in comunicatul citat.

De asemenea, premierul a mai discutat cu oficialii europeni despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE, viitorul Cadru Financiar Multianual si negocierile privind Brexit.

La sfarsitul discutiilor, Juncker i-a spus lui Dancila ca „in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare, presedintele CE a subliniat ca institutia va continua sa monitorizeze progresele Romaniei si a insistat ca e esential ca sa nu faca pasi inapoi in privinta progresului deja obtinut”.

Dancila a fost insotita la Bruxelles si de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene. DNA a cerut Parlamentului sa incuviinteze inceperea urmarii penale impotriva lui Plumb in vazul Belina, insa majoritatea PSD-ALDE a respins solicitarea.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: