Dancila i-a tradat si ii minte pe pesedisti. „Ministrul de Externe mi-a zis ca Guvernul va sprijini candidatura lui Kovesi pentru ca e romanca”

politica

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Ciolos, a anuntat, joi, ca ministrul de Externe i-a confirmat oficial, in urma cu doua saptamani, ca Guvernul Dancila o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European.

„In urma cu doua saptamani am avut o intalnire cu dna Ramona Manescu la Parlamentul Europea. venit la mine sa discutam posibilitatea de a sprijini anumite candidaturi ale unor romani in institutii internationale. Mi-a cerut sprijinul si am zis ca in masura in care pot, voi sprijini. Am primit-o in birou la mine in calitate de presedinte al grupului Renew”, a declarat Ciolos la Digi24.

„Am intrebat ce face Guvernul cu doamna Kovesi si dansa mi-a zis ca Guvernul va sprijini candidatura pentru ca e romanca”, a mai spus Ciolos.

Ciolos a precizat ca Manescu a facut aceste declaratii in calitate de ministru de Externe.

Dancial si ramona Manescu au relatii extrem de stranse, ele fiind prietene inca de cand se aflau amandoua in Parlamentul European.

Premierul Viorica Dancila insista insa sa spuna ca ambasadorul Romaniei la UE, Luminita Odobescu, a votat joi impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European.

„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectata, in fata legii toti trebuie sa fim egali si ca este important ca inainte de a ocupa un post sa poti sa clarifici toate acuzatiile care planeaza asupra persoanei tale. Ma intreb daca doamna Codruta Kovesi ajunge procuror general si daca din aceste afirmatii sunt unele adevarate, eu imi doresc sa nu fie adevarate, dar daca sunt adevarate aceste acuzatii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau sa ma refer la persoana, dar cu siguranta imaginea Romaniei ar avea de suferit”, a declarat premierul Viorica Dancila pentru Europa Libera.

Intrebata cum a votat astazi reprezentantul Romaniei, Dancila a raspuns: ”Asa cum am spus, impotriva”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: