Dancila iar i-a certat pe oficialii UE, chiar la Bruxelles. Analfabeta le da lectii: „Avem dublu standard in UE, sa fim tratati egal”

politica

Premierul Viorica Dancila a vorbit, joi, la sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, despre o criza profunda de incredere la nivel european, o criza a dublului standard si o divizare a Europei.

„O criza profunda de incredere la nivel european, a criza a dublului standard si o divizare a Europei, intr-adevar, aceasta este situatia actuala si trebuie sa pornim de la situatia reala pentru a gasi solutiile care sa duca la o ameliorare a acestei situatii. Intr-adevar, Europa este divizata, intr-adevar avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europa unita si in care toate statele membre sa fie tratate in mod egal, iar acest lucru nu depinde decat de noi, de modul in care ne vom raporta la provocarile existente, de modul in care vom da raspunsul asteptat de cetateni. Daca vom continua divizand si mai mult Europa, atunci nu ne putem mira ca urmatoarea configurare a Parlamentului European va fi una care sa nu permita luarea unor decizii corecte pentru cetatenii europeni”, a spus Dancila, raspunzand la intrebarile ce i-au fost adresate, scrie Agerpres.

Totodata, premierul a afirmat ca este nevoie de cooperare intre toate institutiile europene, intre toate fortele care pot sa conduca „aceasta constructie europeana intr-o directie buna”, astfel incat Uniunea Europeana sa fie mult mai coeziva, unita si puternica.

„De aceea am si venit astazi aici si am venit cu credinta ca viitorul UE trebuie sa poarte amprenta noastra, a tuturor, ca atunci cand creionam viitorul UE nu va fi numai viitorul pe care il va creiona Presedintia rotativa a Romaniei, va fi viitorul pe care il vom creiona toti si nu va fi un succes al Presedintiei noastre, ci va fi un succes al nostru, al tuturor si sper ca dvs., membrii Comitetului Economic si Social European, sa va regasiti atat in politicile, in dosarele care se vor finaliza pe timpul Presedintiei noastre, dar ceea ce dvs. propuneti sa se regaseasca si in viitoarele politici europene”, a mentionat ea.

Premierul a prezentat prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene in sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, care are loc la Bruxelles.

Mai mult despre: ,

Comentarii: