Dancila iar a facut-o lata. Gafa diplomatica majora a premierului PSD, Nuntiul Apostolic in Romania este nevoit sa vina cu precizari

news

Nuntiul Apostolic in Romania face precizari transante dupa ce premierul Dancila a anuntat de la Vatican ca Papa va veni intr-o vizita in Romania.

„Nuntiul Apostolic in Romania, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat sa fac pentru presa o precizare: Cand se va stabili vizita Papei Francisc in tara noastra, anuntul acesteia va fi facut simultan de cele doua parti: Statul Vatican si Presedintia Romaniei. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizita”, anunta Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti.

Premierul Viorica Dancila a declarat, la Antena 3, ca, in discutia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat ca va veni anul viitor in Romania.

“Am avut emotii foarte mari. Nu este un lucru obisnuit sa te intalnesti cu Papa si sa simti acel fior de emotie prin mesajele date. Intalnirea a durat cam 45 de minute. Am sa fiu foarte deschisa. Am discutat despre faptul ca sunt prima femeie prim-ministru in Romania, l-a bucurat acest lucru. M-a intrebat cum vad provocarile din Romania. I-am zis ca Romania trebuie sa se axeze pe mesaje pozitive, sa-si gaseasca consensul. Mi-ar place sa nu mai vad dezbinare intre generatii, categorii socio-profesionale si toti sa mergem pe acelasi drum. Papa a fost foarte incantat de mesajul meu. Mi-a pus intrebari daca in Romania oamenii au credinta, daca exista intelegere intre ordocsi si catolici si i-am spus ca da. M-a intrebat daca am puterea sa duc la sfarsit acest mandat. Am spus ca da. Mi-a spus ca la inceputul anului viitor va veni in Romania”, a afirmat ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: