Dancila: „Il dam in judecata pe Iohannis. Am fost unul dintre luptatorii pentru statul de drept”

politica

Comitetul Executiv National al PSD a decis sambata, la Mamaia, sa il actioneze in instanta pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca a afirmat ca Guvernul este corupt, a anuntat presedintele social-democratilor, Viorica Dancila.

”Legat de afirmatia presedintelui Romaniei ca acest Guvern este corupt, vom actiona in judecata pentru ca, asa cum am spus, este foarte usor sa lipesti etichete, dar aceste etichete trebuie sa aiba un fundament. Nu am avut niciodata probleme de coruptie, ba dimpotriva, am fost unul dintre luptatorii pentru statul de drept, dar si pentru respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor”, a spus premierul, la finalul CExN.

Premierul a zis ca inca nu stie care este incadrarea juridica a faptei presedintelui. „Vedem care e incadrarea, ne vedem maine cu avocatii si vedem”, a mai spus Dancila.

Totodata, pesedistii au anuntat ca vor merge la CCR daca nu va fi rezolvat interimatul in cazul celor trei ministere care au fost detinute de ALDE.

„In ceea ce priveste interimatul celor trei ministere (detinute de ALDE – n.r.) voi avea o discutie telefonica cu presedintele, iar in cazul in care nu vom avea o nominalizare pentru aceste interimate, vom merge catre Curtea Constitutionala”, a aratat Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: