Dancila il forteaza pe Tariceanu sa paraseasca guvernarea. Saptamana viitoare ALDE isi ia talpasita de la Palatul Victoria

politica

Guvernul va adopta, luni, in sedinta, cele doua proiecte de ordonanta pentru rectificarea bugetului de stat si a asigurarilor sociale de stat pe 2019, la o saptamana dupa ce au fost publicate de Ministerul Finantelor, anunta Mediafax. ALDE a amenintat ca va parasi guvernarea daca Dancila isi mentine decizia de a taia bani de la Educatie, Transporturi si Fonduri Europene.

Proiectul de rectificare a bugetului statului si cel pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019 au fost prezentate in prima lectura in cadrul sedintei de Guvern de joi.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, joi, ca este vorba despre o rectificare pozitiva si ca reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scazut de folosire a banilor alocati. Dancila a precizat ca vor fi mentinute investitiile in domeniile prioritare, precum educatia, sanatatea si infrastructura rutiera, precum si masurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

Citeste si: Cade guvernul saptamana viitoare? Dancila i-a anuntat pe liderii PSD ca ALDE iese de la guvernare. Vosganian: „Saptamana viitoare este cruciala”

Ministerul Finantelor Publice a elaborat proiectul rectificarii bugetare cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, fata de 1022,5 miliarde lei cat s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.

Diminuari au fost operate de la Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetarii si Inovarii (–369,1 milioane lei), Ministerul Educatiei Nationale (–1,03miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (–143,6 milioane lei).

Mai mult despre:


Comentarii: