Dancila il lasa balta pe Nicolicea, spre furia lui Dragnea. Comunicat oficial al Guvernului, Birchall este ministru interimar al Justitiei

politica

Premierul Viorica Dancila anunta printr-un comunicat de presa ca a trimis la Palatul Cotroceni propunerile de ministri interimari pentru cele trei functii vizate de Florea, Brailoiu si Nicolicea. Presedintele Iohannis i-a refuzat, marti, pe cei trei pesedisti.

Prin aceasta miscare,  Viorica Dancila confirma ca se impotriveste variantei dorite de Liviu Dragnea, adica restructurarea guvernului cu ajutorul Parlamentului. Presedintele PSD urmarea ca prin aceasta metoda sa il impuna pe Nicolicea la Ministerul Justitiei.

Comunicatul integral al Guvernului

Prim-ministrul Viorica Dancila considera inacceptabila si lipsita de fundament decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile Ministerului Justitiei, Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Totodata, premierul a luat act de decizia presedintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

”Sunt un om al dialogului si am incercat, asa cum era si firesc, sa am cu presedintele Iohannis o discutie premergatoare acestei decizii. Constat, cu regret, ca presedintele refuza colaborarea institutionala si ca, in continuare, prin actiunile sale incearca sa impiedice buna desfasurare a activitatii Guvernului Romaniei. Din pacate, campania electorala ramane pentru presedintele Iohannis o miza mai importanta decat continuarea activitatii ministerelor si punerea in aplicare a masurilor guvernamentale, in beneficiul romanilor”, precizeaza Seful Executivului.

Cele trei propuneri pentru functiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brailoiu si Eugen Nicolicea respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se afla in incompatibilitate, potrivit legislatiei in vigoare.

Premierul Viorica Dancila va transmite in aceasta seara presedintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justitiei, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene si a ministrului Radu Stefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: