Dancila il sfideaza din nou pe Dragnea, sugereaza ca CEX al PSD s-ar putea intoarce impotriva sefului partidului

politica

Viorica Dancila a declarat, intrebata daca merge in continuare pe ideea remanierii guvernamentale, in conditiile in care PSD ar vrea restructurarea, ca ramane de vazut cum vor evolua discutiile in primul CEx. Premierul a precizat ca importante acum sunt alegerile europarlamentare.

„Nu am mai discutat la Comitetul Executiv national despre acest aspect. Cred ca pentru noi acum sunt importante alegerile europarlamentare. Este foarte important sa ne sustinem candidatii, pe Natalia Intotero din aceasta regiune. Cred ca acesta este primul obiectiv. Vom vedea cum vor evolua discutiile in primul Comitet Executiv national”, a afirmat Viorica Dancila, duminica la Lupeni, informeaza Mediafax.

Seful Executivului afirma, vineri, ca asteapta motivarea presedintelui Klaus Iohannis in cazul refuzului celor trei ministri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Mare parte dintre social-democrati vor o restructurare a Guvernului prin votul Parlamentului. Referitor la subiect, Liviu Dragnea declara, pe 25 aprilie, ca exista o majoritate confortabila in Parlament si premierul Viorica Dancila poate apela oricand la varianta restructurarii prin votul Parlamentului, dar ca nu isi permite sa forteze premierul, daca nu vrea varianta mentionata.

Propunerile de remaniere, refuzate de presedinte, au fost: Eugen Nicolicea in locul lui Tudorel Toader (ministerul Justitiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene in locul Rovanei Plumb si pe Liviu Brailoiu, la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, in locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero si a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, in timp ce in cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Mai mult despre: ,

Comentarii: