Dancila, impostoare in Statele Unite. Ciolos: „Se joaca periculos cu credibilitatea Romaniei”

politica

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, afirma ca vizita Vioricai Dancila in Statele Unite are caracter „privat”, subliniind ca aceasta „se joaca periculos cu credibilitatea Romaniei”.

„Sefa PSD nu a fost invitata in SUA in calitatea sa de prim-ministru, ci si-a facut de drum ca persoana privata. Mai concret, a decis sa plece in America in campanie electorala. Si, ca sa isi justifice lipsa nemotivata de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa sa-i caute o explicatie care sa dea bine in ochii contribuabilului roman”, arata Dacian Ciolos.

„Doamna candidat la presedintie Viorica Dancila face o vizita in SUA. O vizita privata, de campanie, careia echipa de consilieri a prim-ministrului se straduieste din rasputeri sa ii dea un caracter cat de cat oficial. Ce stim pana acum stim din presa, nu exista o agenda a vizitei asumata de Guvern si comunicata ca atare. Citim o stire ici, cum ca prim-ministrul Romaniei s-a vazut cu primarul orasului Jersey, alta colo, cum ca a asistat la semnarea unui acord de imprumut intre Romania si Banca Mondiala (de semnat, l-a semnat ministrul Teodorovici). Iar stirile despre intalnirile Vioricai Dancila apar pe parcurs, in functie de ce mai reusesc sa-i aranjeze pe ultima suta de metri consilierii.

Inainte de traversarea Atlanticului, am aflat – evident, tot din presa – ca scopul vizitei prim-ministrului in SUA ar fi fost intalnirea cu oameni de afaceri din Statele Unite, organizata de Camera de Comert Romano-Americana. Ceva in genul intalnirii organizate de Comitetul Americano-Israelian pentru Politici Publice, pe care aceeasi neobosita excursionista peste Ocean a avut-o in luna martie 2019. Reamintesc opiniei publice ca, atunci, prim-ministrul Dancila a promis ca va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, starnind supararea mai multor tari arabe, dar si pe a Israelului, pentru ca a facut promisiuni false.

Revenind la vizita de acum, site-urile de stiri ne spun, pe surse de aceasta data, ca Viorica Dancila va avea si o intalnire cu vicepresedintele SUA, Mike Pence. Intalnirea cu vicepresedintele Pence este o chestiune extrem de importanta si este ciudat sa o aflam pe surse si nu oficial. Dar aceasta este o consecinta a caracterului vizitei doamnei Dancila in America. Sefa PSD nu a fost invitata in SUA in calitatea sa de prim-ministru, ci si-a facut de drum ca persoana privata. Mai concret, a decis sa plece in America in campanie electorala. Si, ca sa isi justifice lipsa nemotivata de la serviciu, i-a pus pe cei din echipa sa sa-i caute o explicatie care sa dea bine in ochii contribuabilului roman.

Insa ceea ce mi se pare cel mai grav e ca doamna Dancila nu intelege ca, atata timp cat este prim-ministru in functie, chiar daca unul care guverneaza catastrofal, nu poate avea vizite electorale in strainatate fara sa angajeze si Guvernul Romaniei. Toate declaratiile pe care le face pe acolo pe unde umbla sunt inregistrate ca pozitii ale prim-ministrului tarii noastre. Iar declaratiile ei din SUA din luna martie ne-au aratat ca Viorica Dancila se joaca periculos cu credibilitatea Romaniei”, a scris Ciolos pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: