Dancila, in campanie: „Am in jur de 70-80 de brose/ Imi pare rau de ceea de s-a intamplat pe 10 august. Sunt alaturi de toti cei care au suferit”

politica

Fostul premier PSD Viorica Dancila continua sa sustina ca nu a avut nicio implicare in represiunea din 10 August 2018 din Piata Victoriei. Ea afirma ca a fost in concediu in Spania atunci.

„Imi pare rau de ceea de s-a intamplat pe 10 august. Sunt alaturi de toti cei care au suferit in urma manifestarilor de pe 10 august, atat din partea protestatarilor, cat si din partea Jandarmeriei,” a declarat Dancila la Kanal D.

Ea a mentionat ca atunci i-a delegat atributiile vicepremierului Paul Stanescu.

„Nu am fost nici dezinformata, nici manipulata, eram in concediu, deci informatiile legate de ceea ce se intampla sau ceea ce se va intampla nu le primeam eu, pentru ca asa cum am spus, am delegat toate atributiile organizatorice vicepremierului de atunci”, a mai spus Viorica Dancila.

„As vrea sa raspund la mai multe lucruri pe care dumneavoastra le-ati adus in fata opiniei publice. In primul rand, concediul era planificat cu mult inainte. Lucru demonstrat de rezervarea la hotel, rezervarea biletelor la avion, erma in Spania, eram la Malaga. Aveam nevoie de acel concediu. Lui Liviu Dragnea doar i-am spus ca plec 5 zile in concediu pentru ca am nevoie un pic sa imi incarc bateriile, eram foarte stresata, eram foarte obosita. Nu aveam de unde sa stiu ce se va intampla pe 10 august. In acelasi timp, deci nu a existat nicio legatura cu plecarea mea si o indicatie data de Liviu Dragnea.

Imi pare rau de ceea de s-a intamplat pe 10 august. Sunt alaturi de toti cei care au suferit in urma manifestarilor de pe 10 august, atat din partea protestatarilor, cat si din partea Jandarmeriei. Sa stiti ca imi pare rau ca nu am fost la Palatul Victoria pe 10 august. Regret ca nu am fost in sediul Guvernului pentru a putea lua decizii in acea zi. Cred ca daca eram acolo, lucrurile poate ar fi stat altfel.

Cred ca poate Jandarmeria ar fi actionat progresiv, poate am fi incercat sa ii oprim pe acei manifestanti care nu au fost reprezentantii diasporei si au venit acolo doar pentru a recurge la violenta si a strica aceasta reuniune. Deci, regret pentru tot ceea ce s-a intamplat si cred ca tarie ca autoritatile abilitate vor face lumina in acest caz. Si ca vor plati cei care se fac vinovati de o parte si de alta. Pentru ca este datoria lor sa arate celor care au fost acolo, celor care au venit cu tot felul de scenarii, care este adevarul, iar cei care au fost vinovati sa plateasca.

Nu am fost nici dezinformata, nici manipulata, eram in concediu, deci informatiile legate de ceea ce se intampla sau ceea ce se va intampla nu le primeam eu, pentru ca asa cum am spus, am delegat toate atributiile organizatorice vicepremierului de atunci”, a sustinut Viorica Dancila.

Intrebata si despre celebrele brose, Dancila a dezvaluit care are nu mai putin de 70 de bucati.

„Consider ca un detaliu poate face un detaliu la o tinuta si eu am considerat ca brosa pe mine ma avantajeaza. Cred ca am in jur de 70-80 de brose. Am primit foarte multe. Am primit de la sotul meu o brosa cand am implinit 30 de ani. Brosa mea preferata este cea pe care am purtat-o in campania de anul trecut, inima Romaniei”, a mai declarat fostul premier.

Mai mult despre:

Comentarii: