Dancila incearca sa starneasca ura in Diaspora impotriva lui Iohannis: „Din cauza lui nu am putut sa dam ordonanta in legatura cu votul prin corespondenta”

politica

Premierul Viorica Dancila a sustinut joi ca nu a putut sa prelungeasca termenul de inscriere in registrul electoral a romanilor din diaspora din cauza ca Iohannis nu a acceptat nici pana acum sa-i aprobe ministrii interimari.

„Trebuia sa avem sedinta de guvern, trebuia sa avem pe agenda o ordonanta prin care prelungeam termenul de inscriere in registrul electoral a romanilor din diaspora, pentru votul prin corespondenta. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot astepta. Aceasta blocare a insemnat ca tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie sa ducem saptamana viitoare”, a sustinut Dancila, joi, la Mioveni.

Ea a adaugat ca a sesizat deja CCR.

„Am sesizat, am trimis catre Curtea Constitutionala, daca domnia sa va veni cu propunerea pentru ministri interimari, o parte din sesizare nu-si va mai avea obiect. Dar noi in sesizare am vorbit si despre cele cinci propuneri de ministri PSD, pentru ca inca nu avem o motivatie pentru respingere. Eu cred ca ar trebui sa vedem aceasta sesizare catre CCR si ca un mijloc de a avea niste reguli pentru viitor, a stabili niste reguli. Pentru ca eu cred ca, dincolo de lupta politica, nu e nevoie si nu e oportun sa blocam activitatea Guvernului, avand in vedere ca sunt proiecte pe care le facem pentru cetateni”, a mai spus Dancila.

Dancila a afirmat ca asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa vina cu o decizie in ceea ce priveste numirea ministrilor interimari.

„Nu am mai discutat cu domnul presedinte Iohannis, ultima discutie am avut-o cand v-am spus. Am vazut reactia domnului presedinte, astept ca domnul presedinte sa vina cu o decizie care sa arate ca vrea o Romanie normala, o Romanie in care Guvernul functioneaza asa cum ar trebui”, a declarat premierul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: