Dancila insista sa se faca de ras la Bruxelles. Sustine ca Timmermans a dorit sa se informeze de la ea in privinta protocoalelor „secrete”

politica

Premierul Viorica Dancila a explicat luni seara la Antena 3 ca la intalnirea sa de la Bruxelles cu presedintele si vicepresedintele Comisiei Europene, au adus in discutie modificarile la legile justitiei si ea le-a spus ca aceste nu incalca statul de drept si nu exista a incalcarii statului de drept, moment in care Frans Timmermans a readus in discutie protocoalele secrete despre care “era informat”.

“Da, stiau despre acest lucru (protocoalele dintre SRI si alte institutii – n.r.). Au adus in discutie legile justitiei, am spus ca aceste legi nu incalca statul de drept, sunt legi care au fost votate in Parlamentul Romaniei, au mers la CCR, ceea ce nu este constitutional va fi reglementat, deci nu exista o temere a incalcarii statului de drept. In acel moment, imi aduc bine aminte, domnul Timmermans a readus in discutie protocoalele secrete. Stia despre aceste lucruri, era informat”, a spus Dancila, intrebata daca oficialii UE stiau despre protocoalele incheiate intre SRI si alte institutii din tara.

Premierul Viorica Dancila anunta la inceputul lunii iulie ca a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre institutiile din justitie cu serviciile secrete, precizand ca vicepresedintele CE Frans Timmermans a spus ca este un lucru grav, iar presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ar fi spus ca incheierea acestor protocoale nu doar ca este grava, dar incalca si principiile democratiei.

Purtatorul de cuvant al PPE, Siegfried Muresan, a mentionat atunci ca declaratiile Vioricai Dancila privind afirmatiile lui Jean Claude Juncker din timpul intalnirii cu ea trebuie „ignorate”. Juncker este membru al PPE.

„Toate afirmatiile doamnei Dancila din categoria ‘Juncker mi-a spus ca…,’ ‘Juncker a fost foarte mirat ca…’, ‘Juncker sustine ca…’ trebuie ignorate. Daca Juncker are ceva de spus o spune el. Juncker nu va vorbi niciodata prin gura doamnei Dancila”, a scris Muresan pe Facebook.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: