Dancila, interpelata de la Bruxelles: „Sunt surprins ca nu aveti nicio reactie. Veniturile a zeci de mii de oameni sunt in pericol”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan i-a solicitat, luni, prim-ministrului Viorica Dancila sa spuna daca exista un plan strategic al Guvernului pentru ca eventuala vanzare a Combinatului siderurgic de la Galati, de catre compania ArcelorMittal, sa aiba efecte minime asupra economiei Romaniei.

Potrivit unui comunicat de presa, deputatul european Siegfried Muresan a transmis luni o scrisoare premierului Viorica Dancila despre situatia Combinatului siderurgic de la Galati, in contextul in care compania ArcelorMittal a anuntat, pe 13 aprilie, ca intentioneaza sa il vanda.

„Combinatul siderurgic de la Galati are o importanta strategica pentru economia romaneasca, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privati din Romania, cu peste 6.000 de angajati la Combinatul de la Galati si care a generat alte cateva zeci de mii de locuri de munca in jurul activitatii companiei. Combinatul are o cifra de afaceri anuala de circa 3,5 miliarde de lei si reprezinta aproximativ 25% din economia locala. Asadar, o eventuala vanzare a combinatului va pune in pericol veniturile a zeci de mii de oameni si stabilitatea economica a judetului Galati, precum si a intregii regiuni”, spune Siegfried Muresan.

El precizeaza ca a constatat „cu surprindere” ca nu exista nicio reactie din partea prim-ministrului dupa anuntul companiei privind intentia de a vinde combinatul siderurgic.

„Va solicit, doamna prim-ministru, ca sef al Guvernului Romaniei, sa prezentati public daca ati demarat un dialog cu ArcelorMittal privind posibila vanzare, in contextul in care, peste doar o luna, in 23 mai, Comisia Europeana va raspunde propunerii companiei de a vinde Combinatul de la Galati. Totodata, va rog sa ne comunicati daca exista un plan strategic al Guvernului pentru ca eventuala vanzare a combinatului sa aiba efecte minime asupra economiei Romaniei si a zecilor de mii de persoane ale caror venituri depind de functionarea fabricii”, mentioneaza Siegfried Muresan.

El mai arata ca este datoria Guvernului sa se asigure ca, in momentul in care unul dintre cei mai mari angajatori din tara decide sa isi vanda activele, viitorul cumparator sa pastreze cel putin acelasi nivel al afacerii si acelasi numar de angajati.

„Tara noastra are o economie in crestere si o pozitie de importanta strategica, de aceea, doamna prim-ministru, sunt sigur ca se poate gasi o solutie benefica pentru angajatii de la combinat si pentru economia Romaniei, in ansamblul ei. Este, totusi, nevoie de o mai mare implicare a Guvernului Romaniei si a tuturor factorilor de decizie. De aceea, va rog sa gasiti cea mai buna solutie pentru muncitorii de la Combinatul din Galati”, mai afirma Siegfried Muresan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: