news

Dancila isi precizeaza pozitia fata de gafele si erorile lui Tudorel Toader privind revocarea lui Lazar. A gasit un pretext stupid

Viorica Dancila a evitat, joi, sa comenteze scandalul Tudorel Toader-Augustin Lazar, premierul spunand ca este convinsa ca ministrul Justitiei va da toate explicatiile si ca nu poate vorbi ea in locul acestuia.

Dancila a reluat joi seara declaratiile privind evaluarea ministrilor, sustinand ca in sedinta Comitetului Executiv National al PSD in care va fi luata decizia privind remanierea nu va prezenta nume, ci o analiza legata de programul de guvernare.

„Nu am sa fac o evaluare a ministrilor acum. Lucrurile pe care am sa le aduc in fata Comitetului Executiv National nu vor face referire la nume. Voi face o analiza, am facut-o deja, am terminat-o, legata de activitatea si indeplinirea programului de guvernare. Pentru mine este important ca programul de guvernare cu care am venit in fata romanilor sa devina realitate, iar evaluarea mea nu va fi referitoare la un nume sau la altul din Guvern”, a declarat Viorica Dancila, la Indagra.

Intrebata daca il va schimba din functie pe ministrul Justitiei si cum comenteaza scandalul privind dosarul de candidatura al procurorului general, Dancila a spus ca este convinsa ca ministrul Justitiei va da toate explicatiile si ca nu poate vorbi ea in locul acestuia.

„Ca si prim ministru, ca si persoana inregimentata politic, nu trebuie sa-mi dau cu parerea la lucruri legate de justitie. Este o actiune pe care a facut-o Tudorel Toader in calitate de ministru al Justitiei. Sunt convinsa ca Toader va da toate explicatiile necesare, nu vad oportun sa vorbesc in locul lui”, a spus premierul.

Tudorel Toader l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazar ca a fost numit in functie dupa ce a dat o ordonanta de clasificare a unui dosar al presedintelui Klaus Iohannis, informatie care s-a dovedit ulterior a fi rezultatul unei confuzii de nume, procurorul care a semnat decizia de clasare fiind Cristian Aurel Lazar. Toader a invocat acest episod ca argument pentru cererea de revocare a procurorului general si a sustinut ca va prezenta documentul.

In replica, procurorul general Augustin Lazar a aratat ulterior ca Tudorel Toader a exploatat o eroare de grefa din martie 2016, cand o grefiera a fotocopiat o ordonanta emisa de procurorul Cristian Lazar, in urma similitudinii numelor de familie.

Tudorel Toader a scris apoi pe Facebook ca nu este nicio eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar si subliniaza ca in sfarsit afla ”justificarea” prezentei ordonantei la dosar. „Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar. Intrebarea mea era urmatoarea – cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar. In sfarsit aflam si ‘justificarea’- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia. Reamintesc si faptul ca tot o ‘greseala’ a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se lipisera la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

12 minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

28 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

42 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

58 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago