Dancila l-a sunat disperata, astazi, pe Iohannis. Pe cine a numit interimari la ministerele Transporturilor si Dezvoltarii

politica

Premierul Viorica Dancila l-a sunat, luni dumineata, pe presedintele Iohannis pentru a-l informa pe cine a numit ca ministri interimari la Transporturi si Dezvoltare, anunta televiziunile de stiri.

Premierul Viorica Dancila a transmis luni presedintelui Klaus Iohannis propunerile de desemnare a ministrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, a anuntat Guvernul intr-un comunicat de presa. Astfel, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Comunicatul Guvernului:

Premierul Viorica Dancila a transmis astazi presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a ministrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, astfel incat sa fie asigurata continuitatea activitatii in cele doua domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

‘Am propus desemnarea ministrilor interimari pentru a asigura continuitate in activitatea guvernamentala in toate domeniile, inclusiv la Transporturi si Dezvoltare, portofolii cheie in derularea unor proiecte importante de investitii. Este vital insa, avand in vedere contextul actual, sa gasim solutii definitive privind numirile titularilor pentru cele doua functii’, a subliniat prim-ministrul Viorica Dancila.

Guvernul isi intelege pe deplin responsabilitatile guvernarii si cele ce decurg ca urmare a preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea in aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplina a tuturor membrilor Cabinetului, atat in cadrul sedintelor de Guvern, cat si in activitatea fiecarui ministru, in domeniul sau de activitate, cu efecte concrete pentru romani, precum plata salariilor si asigurarea continuitatii activitatii. Totodata, este vital ca la prima reuniune a Guvernului Romaniei cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc in aceasta saptamana la Bucuresti, sa participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atributii depline in exercitarea functiilor.

Guvernul Romaniei asteapta in continuare motivarea presedintelui Romaniei cu privire la refuzul pentru propunerile inaintate anterior de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, asa cum prevede Constitutia Romaniei si cum precizeaza deciziile Curtii Constitutionale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: