Dancila la BNR: „Nu e doar caraghios, e periculos”. Dancila are legaturi cu Rusia, atrage atentia un fost deputat PNL

politica

Ovidiu Raetchi, fost deputat PNL, atrage atentia ca numirea Vioricai Dancila in functia de consilier pe strategie la BNR este „periculoasa”, intrucat aceasta are legaturi cu indivizi aflati in relatii apropiate cu Moscova.

„Ideea ca Viorica Dancila ar deveni consilier pe probleme strategice la BNR nu e doar caraghioasa. E periculoasa. Dancila e fost cel putin contactata, dupa salutara sa cadere politica, de prietenii Kremlinului, care i-au pus in gura un articol inept in The Jerusalem Post, in care fostul premier vorbea despre o relatie ‘vibranta, reciproc avantajoasa cu Rusia’ (stat revizionist, cu arme strategice indreptate impotriva Romaniei). Asta dupa ce Dancila fusese idolul Sputnik – publicatia care a propus-o in premiera ca solutie prezidentiala pentru PSD.

E penibil sa faci din pariul pierzator al Moscovei ‘consilier strategic’ al unei institutii esentiale. Isarescu trebuie sa renunte la acest contract ridicol si periculos”, a scris Raetchi pe Facebook.

Citeste si: Dancila are o noua meserie. Se foloseste de calitatea de „fost premier” pentru a face propaganda Rusiei in presa straina

Fostul premier PSD Viorica Dancila a fost angajata de Mugur Isarescu in functia de consilier pe strategie, a anuntat marti Antena 3. Dancila isi va prelua functia de la 1 iunie. Informatia a fost confirmata apoi de BNR.

Fostul premier PSD va ocupa functia de Consilier pe Strategia de Sustenabilitate si Energie Verde la Banca Nationala Romana. Ea a fost angajata la data de 15 mai, dupa ce si-a depus dosarul si sustinut un interviu, a precizat biroul de presa al BNR.

”Da, mi-am inceput activitatea”, le-a spus Dancila jurnalistilor.

Alaturi de Viorica Dancila, in echipa de consilieri ai lui Mugur Isarescu ar urma sa se alature si fostul premier Petre Roman.

Dancila nu si-a mai gasit loc de munca dupa ce a fost demisa de Parlament din functia de premier. Apoi, noua conducere a PSD a refuzat sa ii asigure un loc de parlamentar, pretextand ca nicio organizatie PSD nu a dorit-o pe liste.

Mai mult despre: ,

Comentarii: