Dancila la Bruxelles. Premierul lui Dragnea s-a facut ca nu aude cand seful PE i-a vorbit despre lupta impotriva coruptiei

politica

Seful Parlamentului European, Antonio Tajani, a avut, marti, o intalnire cu premierul Viorica Dancila. El a spus ca a cerut guvernului roman „sa continue sa consolideze statul de drept, sa continue lupta impotriva coruptiei”, insa Dnacila s-a facut ca nu aude.

Cei doi au sustinut o conferinta comuna de presa, la finalul discutiilor purtate la Bruxelles. Primul a vorbit Tajani, iar apoi Dancila a raspuns la subiectele abordate de acesta. Mai putin la cel privitor la lupta impotriva coruptiei.

„Am avut o intalnire lunga cu doamna premier Dancila, fosta noastra colega. I-am subliniat premierului importanta presedintiei romane pentru adoptarea cadrului financiar multianual. Parlamentul insista asupra aprobarii definitive a CFM-ului, inainte de alegerile europene si contam pe colaborarea cu presedintia romana.

Am discutat si despre nevoia ca bugetul UE sa creasca, dar nu din banii cetatenilor, ci taxand economia digitala. Un alt punct despre care am discutat a fost Brexit-ul. Votul PE va insemna sfarsitul acestui proces si colaborarea cu presedintia romana va fi extrem de importanta si din acest punct. Presedintia romana va avea un rol important si in procesul de integrare a tarilor din Balcani”, a spus Antonio Tajani.

Liderul european si-a afirmat sustinerea pentru lupta contra coruptiei in Romania:„Am cerut guvernului roman sa continue sa consolideze statul de drept, sa continue lupta impotriva coruptiei, pentru transparenta si competitivitate. Doamna prim-ministru mi-a dat asigurari in legatura cu disponibilitatea fata de Parlamentul European si disponibilitatea de a veni in plenar pentru dezbateri”.

„Multumesc pentru primirea calduroasa si deschiderea de care ati dat dovada. Venirea mea aici este emotionanta, astazi am venit in calitate de prim-ministru, si cred ca impreuna cu dumneavoastra, impreuna cu liderii europeni trebuie sa gasim solutii la provocarile care urmeaza. Am vorbit despre presedintia Romaniei, la 1 ianuarie 2019, despre provocarile la care trebuie sa raspunda Romania, Brexitul, cadrul financiar multianual. Am fost intru totul de acord cu domnul Tajani referitor la cresterea bugetului UE sau mentinerea unui buget de acelasi nivel, dar in acelasi timp sustinerea politicii de coeziune si a politicii agricole comune. Cred ca o buna cooperare este benefica pentru Romania, pentru Europa, iar faptul ca prima mea vizita a fost aici, la Bruxelles, arata dimensiunea europeana pe care vreau sa o dau guvernului pe care il conduc”, a afirmat premierul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: