Dancila, laudata de extremistii UKIP. PSD-istii au aplaudat, starnind stupefactie la Strasbourg: „Nu va ingrijoreaza ca aveti un guvern care nu lupta cu coruptia ci cu cei care se lupta cu coruptia?”

politica

Premierul Dancila a fost laudata, marti, in Parlamentul European de catre unul dintre liderii UKIP, Steven Woolfe, partid de extrema dreapta care a militat pentru iesirea Marii Britanii din UE. Europarlamentarii PSD l-au aplaudat.

„Sunteti un prim-ministru care are sustinere populara si le tineti piept acelor oameni din aceasta sala care va atacaa. Dar dvs. aveti o raspundere pentru popor, nu pentru aceasta sleahta de aici, din aceasta sala”, a declarat Woolfe, fiind aplaudat apoi de europarlamentarii straini.

Absurdul situatie a fost sesizat de un eruoaprlamentar strain, Krzysztof Hetman. Acesta a tinut sa il intrebe pe Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD: „Am vazut ca grupul social-democratilor ii aplauda pe extremisti. Nu va ingrijoreaza ca aveti un guvern care nu lupta cu coruptia ci cu cei care se lupta cu coruptia?”.

Nica a reactionat violent, sustinand ca afirmatiile europarlamentarului faca parte dintr-o „campanie de fake-news”. „Acest lucru face parte dintr-o campanie de fake news. V-a spus cineva ca in ultimii cinci ani toti cei trimisi in instante au fost achitati? Vi s-a spus ca sunt peste 200 de achitari? Justitie pentru unul, inseamna Justitie pentru toata lumea”, a pretins Dan Nica.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: