politica

Dancila loveste imprastiat dupa refuzul lui Iohannis. Ataca disperata pe toata lumea: „Acesti oameni s-au intors impotriva propriului popor”

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, dupa refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta remanierea guvernamentala, ca presedintele comite un „abuz de putere” si ii „sfideaza” pe romani.

Principalele declaratii:

– am asistat astazi la un record personal al presedintelui: reactie rapida la propunerile de ministri

– abuzul de putere continua, sfidarea romanilor continua. Este a treia piedica in trei saptamani consecutive a efortului guvernului de a functiona normal

– Cand nu taie salariile, dreapta si Iohannis le blocheaza, asa cum au incercat sa blocheze si activitatea Rovanei Plumb in calitate de comisar european.

– in aceasta seara am vazut un nou episod al nepasarii si dispretului prezidential. Este evident ca partidul domnului Iohannis are o problema cu bugetarii, ii jignesc, insa Iohannis a dus la un alt nivel

– Iohannis fie a ales sa intre in jocul domnului Tariceanu, cel caruia nu i-a ramas decat sa ne trimita scrisori si sa isi vorbeasca de rau colegii de partid.

– am vazut o noua alianta de conjunctura intre Iohannis si Tariceanu, alianta distrugerii

– acesti oameni s-au intors impotriva propriului popor

– Nu-mi este teama sa mergem in Parlament, mai ales ca am aratat ca avem majoritate in Senat. Nu fugim de responsabilitate si nu vom da inapoi. Aceste speculatii sunt ridicole dar sunt ultimul resort la care apeleaza cei care nu vor Romania normala, ci Romania blocata.

– Oamenii vor face diferenta intre cei care isi apara tara, buni romani, si cei care prefera sa actioneze in interes propriu, chiar daca acest lucru face rau.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, la Palatul Cotroceni, ca refuza remanierea propusa de premierul Viorica Dancila, pe care o considera ca fiind ”neavenita si nepotrivita”.

„Doamna prim-ministru imi cere o remaniere guvernamentala. Imi solicita acolo doamna prim-ministru eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar”, a declarat seful statului la Palatul Cotroceni, considerand solicitarea premierului „cras neconstitutionala”.

El a adaugat ca premierul trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului, „altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

Presedintele a amintit ca a mai primit o solicitare de remaniere la sfarsitul lui august si cateva ore mai tarziu partidul ALDE a anuntat public ca paraseste coalitia de guvernare.

Astfel, seful statului a evocat Constitutia, afirmand ca aceasta „solicita explicit un vot din partea Parlamentului in situatia in care se inlocuiesc ministrii”.

„Aceasta chestiune este foarte clara, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitata. Dupa catva timp, doamna prim-ministru a venit cu o solicitare de numire a unor ministri interimari. Din acelasi motiv, fiindca Guvernul acum, in noua configuratie politica, in conformitate cu articolul 85 din Constitutie, trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului, am refuzat si acea solicitare”, a punctat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

29 de minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

3 ore ago

Noul guvern al Olandei anunta instaurarea „celui mai dur regim de azil din istorie” pentru migranti

Noua coalitie guvernamentala din Olanda, condusa de Partidul Libertatii (PVV) de extrema dreapta al lui…

O secundă ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

33 de minute ago

Fortele ucrainene au impiedicat blindatele Rusiei sa intre in zona urbana din Vovceansk (Harkov)- Statul Major General

Fortele de aparare ucrainene au dejucat planurile Rusiei de a intra in zona urbana a…

34 de minute ago