Dancila, luata la rost in avionul de Bruxelles: „Sunt si eu printre cei care ii dezinformeaza pe oficialii europeni?”. Premierul lui Dragnea a ramas fara aer

politica

Europarlamentarul Cristian Preda, unul dintre cei mai duri critici ai actiunilor anti-justitie ale puterii de la Bucuresti, anunta ca s-a intalnit cu Viorica Dancila in avionul de Bruxelles si a intrebat-o daca si el se afla printre cei care „dezinformeaza” oficialii europeni. „N-a avut replica”, a mentionat Preda.

Dancila se afla marti si miercuri la Bruxelles, unde se va intalni cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Ea i-a acuzat, in mai multe randuri, pe europarlamentarii romani care critica legile justitiei, ca „dezinformeaza” Bruxelles-ul.

Cristian Preda anunta ca s-a intalnit, luni seara, cu Dancila in avionul de Bruxelles si a intrebat-o direct daca si el se numara printre mincinosi.

„Am intrebat-o si aseara in avion, dar n-a avut o replica. De altfel, dansa nici n-a avut in intentie sa se intalneasca cu europarlamentarii romani, asa cum n-au facut nici Grindeanu, nici Tudose. Ultimul premier care a avut aceasta idee, zic eu, buna sa aiba intalniri de altfel regulate cu deputatii romani din PE au fost domnul Ciolos. Dancila desi a fost membra a PE nu are pe agenda vizitei sale o intalnire cu membrii Parlametului European, ca sa lamurim aceasta chestiune”, a spus Preda la RFI.

El nu crede ca premierul va accepta sa colaboreze cu Comisia Europeana.

„Daca la Comisie, doamna Dancila va spune va ascultam in sfarsit si cerem avizul Comisiei de la Venetia, ceea ce domnii Juncker, Timmermans au spus de luni de zile, sigur ca daca ar face acest lucru, ar fi o veste bine primita. Nu stiu, nu vreau sa anticipez. Poate ca doamna Dancila e mai curajoasa decat Tudose, Tudorel Toader, Dragnea, Tariceanu si ceilalti si va accepta sa colaboreze cu Comisia. Daca vine la Bruxelles doar sa se confrunte cu reprezentantii Comisiei si in general ai institutiilor europene, nu cred ca are vreun rost acest popas in cariera domniei sale”, a mentionat Cristian Preda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: