Dancila, minciuni sfruntate despre statul de drept in fata lui Juncker. Reactia presedintelui Comisiei Europene

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, la Bruxelles in orezenta presedintelui Comisiei Europene ca in Romania „se fac toate eforturile pentru independenta justitiei si respectarea statului de drept”. Juncker a precizat insa ca „mai exista unele divergente in ceea ce priveste statul de drept, asta tine relatia cu Comisia Europeana”.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, miercuri, la finalul intalnirii cu premierul Viorica Dancila, ca intre Guvernul Romaniei si Comisie mai exista divergente in privinta statului de drept, insa acest lucru nu are legatura cu presedintia Consiliului UE pe care tara noastra o va prelua la inceputul lui 2019.

„Mai exista unele divergente in ceea ce priveste statul de drept, asta tine relatia cu Comisia Europeana”, a spus Juncker. „Intentia mea e ca Romania sa devina membru al Schengen. In ultimul raport am atras atentia asupra punctelor slabe, am lucrat pentru a imbunatati pregatirea Romaniei … Nu as dori sa imi inchei mandatul inainte ca Romania sa devina membru Schengen”, a precizat el.

Intrebata cum poate asigura Romania presedintia UE cand este acuzata de raportul MCV ca incalca independenta justitiei, Dancila a recitat senina: „Se fac toate eforturile pentru independenta justitiei si respectarea statului de drept. Avand in vedere ca noi spunem ca e respectat statul de drept, nu vad legatura intre presedintia UE si acest lucru. Romania a facut pasi importanti si respecta statul de drept”.

Cu toate acestea, Juncker a tinut sa se arate optimist.

”Raman convins ca inainte de finalul mandatului acestei Comisii Europene (jumatatea anului 2019 – n.red.) vom fi primit Romania ca membru Schengen. Mai sunt eforturi de depus, dar vom obtine acest rezultat”, a mai spus seful Comisiei Europene.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: