Dancila, miscare de fronda fata de Dragnea. A refuzat sa semneze solicitarea de convocare a CSAT

politica

Guvernul a trimis, marti seara, presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei CSAT in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Solicitarea nu a fost semnata insa si de premierul Dancila, anunta surse din PSD.

Potrivit surselor, citate de g4media.ro, solicitarea a fost semnata doar de 4 ministri din Guvern: Danut Andrusca (Economie), Carmen Dan (Interne), Mihai Fifor (Aparare) si Eugen Teodorovici (Finante).

”Guvernul Romaniei a trimis, seara trecuta (marti seara – n.r.), presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, cuprinse in proiectul primei rectificari a bugetului de stat pe anul 2018”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Executivul a facut acest demers in temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consililui Suprem de Aparare a Tarii.

”Solicitarea de convocare a CSAT, in regim de urgenta, are in vedere necesitatea adoptarii primei rectificari bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare platii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natura salariala, cheltuieli cu asistenta sociala, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contributiei Romaniei la Uniunea Europeana, precum si finantarea activitatilor de combatere a pestei porcine africane”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat marti ca o scrisoare prin care se convoaca sedinta CSAT si care e semnata de o treime din membri a ajuns deja la Cotroceni, urmand ca aceasta sedinta sa aiba ca tema rectificarea bugetara.

„Iohannis nu lasa nimic fara sa blocheze. Acum blocheaza rectificarea bugetara? De ce? Pentru ca unii sa cheltuie in continuarea banii pe care nu i-a cheltuit. Deja la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adica exista o treime din membri pentru a convoca CSAT. Eu nu cred ca mai trebuie sa fie aceasta procedura. Rectificarea avizata de CSAT. Deciziile ministerelor. Totul trebuie sa treaca prin CSAT. Nu se mai poate continua asa. O serie de ministri au semnat pentru convocarea CSAT. Practic au convocat CSAT”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: