Dancila n-a invatat nimic nici dupa 5 luni. Iata cum consilierul Anca Alexandrescu ii spune ce sa faca – Video

news

Cascada de gafe la inaugurarea primului zbor dintre Tallinn si Constanta, la care au participat premierul Viorica Dancila si premierul Estoniei, Juri Ratas. Dancila a dovedit din nou ca nu poate face fata functiei de premier.

Inca de la debutul ceremoniei, Dancila a fost cu totul pierduta. A privit neputincioasa in jur, in timpul ce alti oficiali romani il salutau pe premierul Letoniei, nestiind ce are de facut. A trebuit sa intervina consilierul Anca Alexandrescu sa ii faca semn cu mana sa se miste.

Anca Alexandrescu a lucrat pe Liviu Dragnea, fiind trimisa la Guvern de seful PSD sa o supravegheze indeaproape pe Dancila.

Apoi Viorica Dancila a uitat numele omologului sau eston, Juri Ratas, in cadrul conferintei de presa comune. In momentul in care premierul a vrut sa spuna ca este onorata sa il aiba alaturi de ea pe premierul eston, aceasta i-a uitat numele si se uita in jur asteptand ca cineva din apropiere sa i-l reaminteasca.

“Am participat astazi (sambata – n.r.) la un eveniment deosebit de important, inaugurarea primului zbor direct, sezonier, intre Romania si Estonia. Am avut onoarea sa am langa mine prim-ministrul Estonian Juri… Ratas si vreau sa va spun ca zborul a durat doar doua ore si jumatate, serviciile au fost foarte bune, iar echipajul deosebit de amabil”, a spus premierul Viorica Dancila la inceputul conferintei de presa comune cu prim-ministrul eston.

In momentul in care a anuntat ca a avut onoarea sa il aiba alaturi pe premierul Estoniei, Dancila a spus doar „Juri”, dupa care, timp de cateva secunde se vede cum se uita in stanga ei pentru ca cineva sa ii sopteasca si celalalt nume al sefului Guvernului de la Tallinn. Dupa aceasta pauza, spune mai incet „Ratas” si apoi reia numele intreg; Juri Ratas.

De asemenea, duminica, premierul Viorica Dancila si prim-ministrul eston Juri Ratas au inaugurat Consulatul Onorific al Estoniei la Constanta, evenimentul avand loc la Universitatea Ovidius. Evenimentul a inceput cu un incident, dupa ce organizatorii au asezat invers steagul Estoniei, premierul acestei tari intervenind pentru a aranja steagul corect. La final, in momentul in care a parasit universitatea, Dancila a fost huiduita de aproximativ zece persoane, care i-au cerut demisia.

Premierul Juri Ratas a sesizat ca steagul tarii sale, pus intre cel al Romaniei si cel al Uniunii Europene, fusese asezat invers si a indreptat eroarea, in aplauzele celor prezenti.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: